Επίσκεψη Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη στο Καλοκαιρινό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης κ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Επίσκεψη Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη στο Καλοκαιρινό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης κ
Τετ, 10 Ιουλ. 2013 10:00
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Καλοκαιρινό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και Φροντίδας Παιδιών Αγίου Ανδρέα στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα την Τρίτη 9 Ιουλίου 2013 συνοδευόμενος από Δημοτικούς Συμβούλους, την Πρόεδρο και μέλη του Συνδέσμου Γονέων του Σχολείου.

Η λειτουργία του Κέντρου, το οποίο βρίσκεται στο χώρο του σχολείου, αποτελεί επέκταση των ποιοτικών  υπηρεσιών που προσφέρονται από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Παράλληλα, αποτελεί παράδειγμα πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου Λευκωσίας και εταίρων της τοπικής κοινωνίας, αφού η λειτουργία του κέντρου έγινε κατορθωτή με τη ιδιαίτερη στήριξη και συνεργασία του Συνδέσμου Γονέων, της Σχολικής Εφορείας και των Διευθύνσεων του Δημοτικού σχολείου Αγίου Αντρέα κύκλος Α΄ και κύκλος Β.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει για περίοδο 5 εβδομάδων, από την 1η Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου 2013 και θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 7:00 – 16:00. Τα παιδιά, ανάμεσα σε άλλα, θα έχουν την ευκαιρία συμμετοχής σε δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες (όπως μουσική, τέχνη, τροχοπεδιλισμό, ζούμπα kids), σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εξορμήσεις,  καθώς και τον απαραίτητο χρόνο για ξεκούραση και για ελεύθερες δραστηριότητες. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσκεψη στο δημοτικό κολυμβητήριο Λευκωσίας δύο φορές την εβδομάδα για δύο ώρες, όπου τα παιδιά εκτός από παιχνίδι, θα μπορούν να παίρνουν και μαθήματα κολύμβησης από έμπειρη εκπαιδεύτρια.

Οι πρώτες μέρες  λειτουργίας του προγράμματος, φαίνεται να δικαιώνουν τις προσδοκίες για ακόμα μια ποιοτική κοινωνική υπηρεσία προς τους Δημότες της Λευκωσίας, αφού οι αυστηρότεροι και σημαντικότεροι κριτές, τα παιδιά, δηλώνουν πολύ ευτυχισμένα και ικανοποιημένα από τη λειτουργία του προγράμματος. Θετικά είναι επίσης τα σχόλια που λαμβάνουμε από τους γονείς.