Νέοι Δρόμοι για την ένταξη Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) στην τοπική κοινωνία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Νέοι Δρόμοι για την ένταξη Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) στην τοπική κοινωνία
Παρ, 17 Ιαν. 2014 13:25
Ο Δήμος Λευκωσίας ανέλαβε να ηγηθεί της πρωτοβουλίας για εφαρμογή του έργου «Προγράμματα Ένταξης ΥΤΧ από Τοπικές Αρχές» για ακόμα μια χρονιά. Υπογράφηκε στις 17 Ιανουαρίου 2014 από το Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και τον Επικεφαλής του Κλάδου Ταμείων Αλληλεγγύης Αλέξανδρο Κελβέρη στα γραφεία του Κλάδου Ταμείων Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εσωτερικών η συμφωνία επιδότησης για τη Δράση Β1 «Προγράμματα ένταξης από τοπικές αρχές» η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης ΥΤΧ και την Κυπριακή Δημοκρατία. Στην τελετή υπογραφής παρούσα ήταν η Αντιδήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Λουκαΐδου, Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Τα «Προγράμματα ένταξης από Τοπικές Αρχές» αποτελούν «παράδοση» των έργων που υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Λευκωσίας τα 2 τελευταία χρόνια, με στόχο  στην διευκόλυνση της διαδικασίας ένταξης των υπηκόων τρίτων χωρών στην κυπριακή κοινωνία και στη καλλιέργεια αποδοχής της διαφορετικότητας και πολυπολιτισμικότητας.  

Η Δράση θα υλοποιηθεί από την κοινοπραξία του Δήμου Λευκωσίας ως Τελικός Δικαιούχος, του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, των Δήμων Αγίου Δομετίου και Λακατάμιας καθώς και  της εταιρείας Συμβούλων NVK Advent Consulting Ltd. H χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται στις €126.164.

Η Δράση έρχεται να ενισχύσει και συνεχίσει προγράμματα κοινωνικής στήριξης ΥΤΧ που σχεδιάστηκαν και χρηματοδοτήθηκαν διαδοχικά από το Ετήσιο Πρόγραμμα 2010 και 2011. Περιλαμβάνει πολυεπίπεδες ενέργειες κοινωνικής στήριξης, ενημέρωσης, και εκπαίδευσης ΥΤΧ, πολιτιστικές δραστηριότητες καθώς και ενέργειες δικτύωσης και συγχρωτισμού ΥΤΧ με την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμος Λευκωσίας στοχεύει να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και να στηρίξει ευαίσθητες ομάδες πολιτών, υποβοηθώντας στην διαδικασία ένταξης τους παρέχοντας τους ευκαιρίας κοινωνικοποίησης και αλληλεπίδρασης με τις τοπικές κοινωνίες.