Tο Συμβούλιο της Ευρώπης βράβευσε το Δήμο Λευκωσίας στο πλαίσιο του θεσμού «Europe Prize»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Tο Συμβούλιο της Ευρώπης βράβευσε το Δήμο Λευκωσίας στο πλαίσιο του θεσμού «Europe Prize»
Πεμ, 15 Μαϊ. 2014 09:50
Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Λευκωσίας έχει βραβευθεί για το 2013 με δύο ξεχωριστά βραβεία το “Flag of Honour” και το “Plaque of Honour” για το συνολικό του έργο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα βραβεία αυτά έρχονται να επισφραγίσουν την περσινή βράβευση του από το Συμβούλιο της Ευρώπης με το «European Diploma – Europe Prize».
 
Κάθε χρόνο η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων, Υγείας και Ανάπτυξης του Συμβούλιου της Ευρώπης στο πλαίσιο του θεσμού  «Europe Prize» απονέμει βραβεία σε τέσσερεις κατηγορίες σε δήμους της Ευρώπης για την προώθηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ο Δήμος Λευκωσίας είναι ο μοναδικός Δήμος που είχε προταθεί και του απονεμηθήκαν ταυτόχρονα δύο από τα τέσσερα βραβεία του θεσμού.
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης σε δήλωσή του μετά τη γνωστοποίηση της βράβευσης ανέφερε ότι «με την απονομή των βραβείων αυτών αναγνωρίζεται το έργο που επιτελούν οι τοπικές αρχές σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δίνεται ένα ισχυρό κίνητρο στην ανάπτυξη σχέσεων και δικτύωσης στην Ευρώπη. Μετά την περσινή μας προσπάθεια που ξεκίνησε μετά από πρόταση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Δήμου και αφού στέφθηκε με επιτυχία, φέτος επιδιώξαμε να υποβάλουμε αίτηση διεκδικώντας ένα από τα υψηλότερα βραβεία του θεσμού, παρά τους περιορισμένους πόρους και τις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Λευκωσία ως ημικατεχόμενη πρωτεύουσα.
 
Η απονομή των δύο αυτών βραβείων είναι ιδιαίτερη τιμή τόσο για την πόλη μας όσο και για την Κύπρο ολόκληρη και αντικατοπτρίζει τη σταθερή και μακρόχρονη δέσμευση του Δήμου στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τη συμμετοχή μας στην μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια.»
 
Τα βραβεία θα απονεμηθούν από Μέλη της αρμόδιας Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης σε ειδική τελετή, ανοικτή προς το κοινό που θα διοργανωθεί το ερχόμενο φθινόπωρο στη Λευκωσία.