Υπογραφή Συμφώνου για την εκστρατεία «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Υπογραφή Συμφώνου για την εκστρατεία «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης
Δευ, 19 Μαϊ. 2014 14:15
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης στο πλαίσιο συμμετοχής και στήριξης του Δήμου Λευκωσίας της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπέγραψε το Σύμφωνο των Πόλεων και Περιφερειών για τερματισμό της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών.
 
Το Σύμφωνο υπογράφηκε στην παρουσία του Εκπρόσωπου για θέματα Παιδιού στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Johan Van den Hout.
 
Το Σύμφωνο αποτελεί πρωτοβουλία του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης και αποσκοπεί στην εμπλοκή των Τοπικών Αρχών στην εκστρατεία, στην ανάρτηση πληροφοριών για δράσεις, πρωτοβουλίες και πολιτικές των Τοπικών Αρχών σε θέματα παιδιού και στην ανταλλαγή καλών πρακτικών με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και περιφέρειες.
 
Η εκστρατεία «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, αφορά στη σεξουαλική βία και κακοποίηση ανηλίκων. Το όνομα της εκστρατείας παραπέμπει στην έκταση του προβλήματος, όπου συμφωνά με έρευνες που έγιναν σε ευρωπαϊκές χώρες και μελέτες της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 1 στα 5 από τα συνολικά 150 εκατομμύρια παιδιά στην Ευρώπη υφίσταται σήμερα κάποιας μορφής σεξουαλική κακοποίηση.
 
Η συμμέτοχη του Δήμου Λευκωσίας στην εκστρατεία καταδεικνύει το ενδιαφέρον του Δήμου για την παιδική ηλικία και την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού και αποτελεί ευκαιρία για ακόμη πιο ουσιαστική εξυπηρέτηση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.
 
http://www.coe.int/t/congress/default_en.asp

http://www.congress-pact1in5.eu/en/107-nicosia-municipality/33-nicosia-signs-the-pact-of-towns-and-regions-to-stop-sexual-violence-against-childrent.html