Το «Κέντρο Ηλικιωμένων» συμμετέχει στην Νευρογνωστική Μελέτη Ενηλίκων του Πανεπιστημίου Κύπρου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Το «Κέντρο Ηλικιωμένων» συμμετέχει στην Νευρογνωστική Μελέτη Ενηλίκων του Πανεπιστημίου Κύπρου
Τρι, 20 Μαϊ. 2014 13:45
Το πρόγραμμα «Κέντρο Ηλικιωμένων Λευκωσίας», που υλοποιείται από το Πολυδύναμο του Δήμου Λευκωσίας, έχει ενταχθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στην ερευνητική δραστηριότητα του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης (ΚΕΝ) του Πανεπιστημίου Κύπρου του οποίου τα έργα έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Στόχος της έρευνας είναι να εξετάσει διάφορες πτυχές της ανθρώπινης σκέψης και δραστηριότητας και το πώς αυτές αναπτύσσονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής. Εκτός από τις γνωστικές δεξιότητες της μνήμης, της προσοχής, τις γλωσσικές ικανότητες, εξετάζεται και η ικανότητα των ανθρώπων να λειτουργούν με επιτυχία στο κοινωνικό τους περιβάλλον ή αυτό που ονομάζεται στην ψυχολογία και τις νευροεπιστήμες γενικότερα με τον όρο «κοινωνική νόηση» (Social cognition), αλλά και την υποθετική έννοια του γνωστικού-νοητικού αποθέματος (Cognitive Reserve).
 
Οι πληροφορίες αυτές θα είναι χρήσιμες για την επιστημονική κοινότητα γενικότερα. Εκτός από την συνεισφορά της έρευνας αυτής προς την επιστήμη, πιστεύουμε ότι  οι συμμετέχοντες θα επωφεληθούν και προσωπικά διότι θα δοθεί εξατομικευμένη περίληψη των δικών τους επιδόσεων. 
 
Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας