Ο Μουφτής επισκέφτηκε τεμένη στη Λευκωσία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Ο Μουφτής επισκέφτηκε τεμένη στη Λευκωσία
Πεμ, 05 Ιουν. 2014 09:00
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης καλωσόρισε τον Μουφτή της Κύπρου Talip Atalay στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Λευκωσία, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου 2014.
 
Ο Μουφτής ήταν προσκεκλημένος του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου Χρυσόστομου ΙΙ να επισκεφτεί τεμένη στη Λευκωσία. Ο Μουφτής μαζί με το Συμβούλιο του ΕΒΚΑΦ επισκέφτηκαν τα τεμένη του Μπαϊρακτάρ, Ομεριέ, Ταχτ Ελ Καλέ, Ταπάκ Χανέ, Νεπέτ Χανέ και Τοπ Χανέ στην παλιά Λευκωσία, όπου συναντήθηκαν επίσης με τους τοπικούς Ιμάμηδες των τεμένων που λειτουργούν.
 
Για πρώτη φορά από το 1964, το τέμενος Ταχτ Ελ Καλέ άνοιξε για προσευχή με την υποστήριξη του Δημάρχου Λευκωσίας και της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την προσευχή παρακολούθησαν ο Πρέσβης της Σουηδίας Klas Gierow και ο ιερέας Σάββας Χατζηιωνάς, εκ μέρους του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου Χρυστοστόμου ΙΙ, οι διοργανωτές για τον διάλογο για την ειρήνη με τους θρησκευτικούς ηγέτες και μικρός αριθμός Τουρκοκύπριων πιστών.
 
Η επίσκεψη του Μουφτή και η προσευχή στο τέμενος Ταχτ Ελ Καλέ ήταν πρωτοβουλία που οργανώθηκε από το γραφείο  της θρησκευτικής παρακολούθησης της διαδικασίας ειρήνης στην Κύπρο υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σουηδίας ως μέρος της μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που συμφωνήθηκε μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών.