Επιστημονική Ημερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων Ερευνητικού Προγράμματος του ΙΠΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Επιστημονική Ημερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων Ερευνητικού Προγράμματος του ΙΠΕ
Τετ, 11 Ιουν. 2014 10:15
O Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ICOMOS Τμήμα Κύπρου και το Frederick Research Center διοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα για διάχυση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος του ΙΠΕ με τίτλο Καινοτόμες  Μέθοδοι Προστασίας, Συντήρησης και Αποκατάστασης Στοιχείων Βιοκλιματικού Σχεδιασμού Παραδοσιακών Οικοδομών του Ιστορικού  Κέντρου της Λευκωσίας.
 
Η Ημερίδα φιλοδοξεί να καλύψει με ομιλητές τόσο του ερευνητικού προγράμματος όσο και με διεθνούς κύρους διακεκριμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς του εξωτερικού (Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ, Σερβία) το θέμα του βιοκλιματικού σχεδιασμού των παραδοσιακών οικοδομών, να προτείνει μεθόδους συντήρησης και αποκατάστασης των βιοκλιματικών στοιχείων και να δώσει λύσεις ενεργειακής βελτίωσης των οικοδομών αυτών.
 
Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου (9.00 π.μ.-2.30 μ.μ.) στην Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας. Την ημερίδα θα χαιρετίσει η Αντιδήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Λουκαΐδου και η πρόεδρος του ICOMOS Τμήμα Κύπρος Αθηνά Παπαδοπούλου.
 
Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό. Εγγραφές και πληροφορίες στο info@biovernacular.ac.cy, http://www.biovernacular.ac.cy/

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω της ΔΕΣΜΗΣ 2009-2010 του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας (ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ/ΑΝΘΡΩ/0609/ΒΙΕ).

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της επιστημονικής ημερίδας.