Στην Κύπρο η Συντονιστική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης Παιδιών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Στην Κύπρο η Συντονιστική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης Παιδιών
Σαβ, 14 Ιουν. 2014 14:20
Λευκωσία, 13η Ιουνίου 2014 - Φέτος, για πρώτη φορά, το ετήσιο Φεστιβάλ Εθελοντών που διοργανώνει το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λευκωσίας και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας με στόχο τη στήριξη των εθελοντικών οργανώσεων της Επαρχίας Λευκωσίας δεν επικεντρώθηκε αποκλειστικά στον στόχο αυτό. Η Συντονιστική Επιτροπή Κύπρου, μια ομάδα που δημιουργήθηκε από εκπροσώπους τοπικών οργανισμών για να υποστηρίξει την κύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης Lanzarote στην Κύπρο με την υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, ήταν παρούσα σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αύξηση ευαισθητοποίησης σχετικά με το θέμα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Η Συντονιστική Επιτροπή δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2013 για να συντονίσει το έργο του προγράμματος «Ενίσχυση των εθνικών πολιτικών για να σταματήσει η σεξουαλική βία κατά των παιδιών: Ένα σχέδιο του Συμβουλίου της Ευρώπης που περιλαμβάνει πιλοτικές πρωτοβουλίες στην Κύπρο.» Ο κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι να θέσει την Κύπρο θέση να επικυρώσει και να εφαρμόσει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και Σεξουαλική Κακοποίηση – «Σύμβαση Lanzarote» μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η ομάδα αποτελείται από την Εισηγήτρια για τα Παιδιά του Συμβουλίου και βουλευτή κα Στέλλα Κυριακίδου, την Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού κα Λήδα Κουρσουμπά, την κα Αναστασία Παπαδοπούλου που εκπροσωπεί το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, καθώς και εκπροσώπους της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, τον Οργανισμό «Hope For Children» UNCRC Policy Center, το Δήμο Λευκωσίας, την Εθνική Επιτροπή UNESCO Κύπρου, και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής παρείχαν ενημερωτικό υλικό σχετικά με την κακοποίηση των παιδιών, τα δικαιώματα των παιδιών, και τη Σύμβαση σε παιδιά, γονείς, και το κοινό που συμμετείχε στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία μπροστά από το σχολείο Φανερωμένης. Η Συντονιστική Ομάδα θα ήθελε να ευχαριστήσει το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο του Δήμου Λευκωσίας για την ευκαιρία να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.
 
Για φωτογραφίες από το Φεστιβάλ αποταθείτε στην ιστοσελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/pages/Council-of-Europe-One-in-Five-Campaign/