H Γενική Γραμματέας και η Αντιπρόεδρος της Europa Nostra στο Δημαρχείο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2023 / H Γενική Γραμματέας και η Αντιπρόεδρος της Europa Nostra στο Δημαρχείο Λευκωσίας
Τετ, 11 Οκτ. 2023 13:05
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης συναντήθηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023 με την Γενική Γραμματέα της Europa Nostra κυρία Sneska Quaedvlieg Mihalovic και την Αντιπρόεδρο της Europa Nostra κυρία Ανδρούλα Βασιλείου στο Δημαρχείο Λευκωσίας.
 
Οι κυρίες Mihalovic και Βασιλείου ξεναγήθηκαν στο Δημαρχείο, στο Κέντρο Αριστείας Cyens και στο Κέντρο Ελέγχου του έργου της Έξυπνης Πόλης του Δήμου Λευκωσίας, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά, Παράλληλα, χαιρέτισαν τις προσπάθειες του Δήμου για την προστασία και ανάδειξη της εντός των τειχών Λευκωσίας. 
 
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης για τον Χαμπή Τσαγγάρη με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς αλλά και της δημιουργίας του Europa Nostra Nicosia Hub, δικτύου για την προστασία της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
 
Στη συνέχεια συζήτησαν με το Δήμαρχο κύριο Γιωρκάτζη, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κύριο Τάσο Χριστοφίδη, τον Πρόεδρο του ΔΣ του Cyprus Institute, κύριο Σταύρο Μαλά, την εκπρόσωπο του Ιδρύματος Λεβέντη, κυρία Αγνή Πετρίδου και την Δημοτική Γραμματέα του Δήμου, κυρία Μύρια Πηλακούτα. Ο γενικός Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας Cyens, κύριος Γιώργος Χρυσάνθου, δήλωσε ότι επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.
 
Η υπογραφή για τη δημιουργία του Europa Nostra Nicosia Hub, ενός δικτύου για προστασία της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, ώρα 10 το πρωί, στο Δημαρχείο Λευκωσίας.