Ο εικαστικός PASHIAS στα Info Points του Smart Nicosia

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2024 / Ο εικαστικός PASHIAS στα Info Points του Smart Nicosia
Τετ, 07 Φεβ. 2024 11:40
  • Όταν η τέχνη συναντά την τεχνολογία
Το βραβευμένο διεθνώς Έργο Έξυπνης Πόλης Smart Nicosia, έχει φέρει νέα δεδομένα στη ζωή των κατοίκων και επισκεπτών της Λευκωσίας. Ασύρματο δίκτυο WiFi, βιώσιμη κινητικότητα με το Smart Parking App, Έξυπνος Φωτισμός, Internet of Things, και δεκάδες ακόμη δράσεις συνθέτουν μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες.
 
Όμως, το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιανουαρίου 2024, τα 19 Info Points του Smart Nicosia έγιναν ο κόμβος όπου η τέχνη συναντά την τεχνολογία, φιλοξενώντας κάτι ξεχωριστό. Συγκεκριμένα, ο εικαστικός PASHIAS “κατέλαβε” τις οθόνες των Info Points κατά μήκος των κεντρικών δρόμων και λεωφόρων της Λευκωσίας.
 
Χάρη στις δυνατότητες των Info Points, ο καλλιτέχνης παρουσίασε ένα video χρησιμοποιώντας το ανθρώπινο σώμα ως εργαλείο, επαναλαμβάνοντας μία απλή χειρονομία σε συνεχή επανάληψη. Το screen takeover συνοδεύτηκε από τρία σύντομα μηνύματα: Τι θωρείς; Γιατί θωρείς; Πώς θωρείς;
 
Το video υλοποιήθηκε από την ανεξάρτητη ΜΚΟ νεολαίας YEU (Youth For Exchange & Understanding Cyprus) και το στούντιο βιωματικού σχεδιασμού ABR (Alternative Brains Rule), στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσίων παρεμβάσεων “Art. Act. Disrupt.”.
 
Η παρέμβαση του PASHIAS, που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από δημότες και επισκέπτες της πόλης, δεν θα είναι η μόνη. Τα Info Points του Smart Nicosia αναμένεται να φιλοξενήσουν πολλές ακόμη εκδηλώσεις τέχνης, εκπληρώνοντας παράλληλα και τον βασικό τους σκοπό: να πληροφορούν το κοινό για εκδηλώσεις στην πόλη, τουριστικά ενδιαφέροντα, πληροφορίες για υπηρεσίες καθώς και για όλες τις καινοτόμες, διαδραστικές εφαρμογές του Έργου.
 
To πρόγραμμα δημοσίων παρεμβάσεων “Art. Act. Disrupt.” επιχορηγείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund Cyprus, που χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, μέσω των επιχορηγήσεων ΕΟΧ και Νορβηγίας 2014-2021.
 
Το έργο Smart Nicosia του Δήμου Λευκωσίας υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής “Θάλεια 2021-2027” με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το Smart Nicosia στην ιστοσελίδα του Έργου www.smartnicosia.eu.