Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα προσφοράς κοινωνικών υπηρεσιών από το Δήμο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2024 / Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα προσφοράς κοινωνικών υπηρεσιών από το Δήμο Λευκωσίας
Παρ, 23 Φεβ. 2024 12:15
Εγκαίνια «Πάρκου της Χαράς» για παιδιά και ενήλικες
 
Με μια διπλή τελετή, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, ο Δήμος Λευκωσίας προχώρησε στην παρουσίαση των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων των τριών συγχρηματοδοτούμενων έργων Κοινωνικής Ένταξης του Δήμου Λευκωσίας, ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, ΚΕΕΑΕΔ και ΣΤΕΚΙ. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα εγκαίνια του «Πάρκου της Χαράς» του Κέντρου Φροντίδας και Απασχόλησης Παιδιών «Ουράνιο Τόξο» από την Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φιλίππα Καρσερά στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.
 
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε ότι «στο Δήμο Λευκωσίας επενδύουμε στον άνθρωπο. Γι’ αυτό έχουμε αναπτύξει μια πολύπλευρη κοινωνική πολιτική και καταφέραμε να προσφέρουμε ουσιαστικές και ποιοτικές υπηρεσίες και δράσεις και μάλιστα σε μια περίοδο που σημαδεύτηκε από μεγάλες κρίσεις».
 
Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Λευκωσίας ανέφερε ότι τα τελευταία 12 χρόνια έχουν υλοποιηθεί και τα πλείστα υλοποιούνται ακόμη, συνολικά 19 προγράμματα Κοινωνικής Ένταξης αξίας περίπου 11.000.000 ευρώ ενώ ο Δήμος Λευκωσίας είναι από τους μόνους, αν όχι ο μόνος Δήμος στην Κύπρο, που επένδυσε τέτοιου ύψους δαπάνες για υπηρεσίες κοινωνικής προνοίας.
 
Στη συνέχεια η  Προϊστάμενη του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας κυρία Ρούλα Γεωργοπούλου προχώρησε στην παρουσίαση των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων συγχρηματοδοτούμενων έργων κοινωνικής ένταξης του Δήμου Λευκωσίας.
 
Ακολούθησε η απονομή των  βεβαιώσεων στους επιχειρηματίες του Κέντρου Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης για την ενίσχυση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικής Δράσης «ΚΕΕΑΕΔ» που ολοκλήρωσαν το επιχειρηματικό τους πλάνο, καθώς και στους κατ’ οίκον Φροντιστές που ολοκλήρωσαν τις 100 ώρες εκπαίδευσης για την εγγραφή τους στο μητρώο εγγραφής παρόχων υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.  
 
Στο χαιρετισμό της για τα εγκαίνια του «Πάρκου της Χαράς» η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι «η παροχή φροντίδας, δημιουργικής απασχόλησης, συμπερίληψης, ισότιμης μεταχείρισης και  βελτίωσης της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών αποτελεί οφειλή όλων  από όποια θέση και αν βρισκόμαστε περισσότερο δε το κράτος και η τοπικής αυτοδιοίκηση».
 
Τέλος πρόσθεσε «χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας ενισχύεται στη βάση των αναγκών των πολιτών και του σύγχρονου τρόπου ζωής  με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πρόνοιας, του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Υπουργείου Εσωτερικών της Σχολικής Εφορίας, Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και Ιδιωτικών χορηγιών».
 
Συγχρηματοδότηση
Η αποκατάσταση και η διαμόρφωση των κτιριακών εγκαταστάσεων συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020. Τα προγράμματα και οι υπηρεσίες των Κέντρων «Ουράνιο Τόξο» και «ΚΕΕΑΕΔ» υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021–2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ.
Photo1.jpg