Καλλιτέχνες, Ακαδημαϊκοί και Επιχειρηματίες επισκέπτονται το CYENS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2024 / Καλλιτέχνες, Ακαδημαϊκοί και Επιχειρηματίες επισκέπτονται το CYENS
Πεμ, 29 Φεβ. 2024 12:55
Το Κέντρο Αριστείας CYENS είχε τη χαρά να υποδεχθεί καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες από την Τουρκοκυπριακή κοινότητα, την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024.
 
Η επίσκεψη αποτελεί την πέμπτη στη σειρά εκδήλωση που διοργανώνει το CYENS, με στόχο την ενημέρωση για τα νέα επιχειρηματικά σχέδια και το διεπιστημονικό έργο του Κέντρου στις ψηφιακές τεχνολογίες. Οι πρωτοβουλίες αυτές αποτελούν μέρος της συνεχούς προσπάθειας του Κέντρου να ενισχύσει τις σχέσεις εντός των κοινοτήτων του νησιού, να προωθήσει συνεργασίες, και να διατηρήσει την επικοινωνία μέσω προγραμμάτων της ΕΕ.
 
Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν οι καλλιτέχνες Leman Cankat, Ayhatun Ateşin, Feza Aygın Sanıvar, Fuat Zoralı, Kurtuluş Altaylı, και Ofelya Ozkeser, οι ακαδημαϊκοί Gökçe Keçeci και Alp Karaca, και οι επιχειρηματίες Ayşe Onar, Hidayet Serdar, Mehmet Yurdakul, και Selma Yurdakul.
 
Οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του CYENS από την κυρία Shaziye Mehmet, υπεύθυνη για θέματα Community Engagement του Κέντρου. Έγινε σύντομη παρουσίαση του The Studio – το στούντιο παραγωγής του CYENS που στεγάζεται στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, με τον υπεύθυνο, κύριο Δημήτρη Κόντη να παρουσιάζει προηγμένες δυνατότητες, όπως η ψηφιακή καταγραφή κίνησης. Επίσης, οι Digital Artists Τερέζα Κούρρα και Αντρέας Κοπριβα Λέρνης, από την ομάδα 3D&SW Development του Κέντρου, μίλησαν για την εμβληματική πλατφόρμα iNicosia. Τέλος, έγινε εισαγωγή στον πολυλειτουργικό δημιουργικό χώρο του Thinker Maker Space από την κυρία Στέλλα Ταουσιάνη.
 
Ακολούθησε παρουσίαση από τον Senior Project Manager του CYENS κύριο Γιώργο Κίρκο, ενώ η κυρία Mehmet τόνισε το κοινωνικό έργο του Κέντρου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επικοινωνίας και της ανταλλαγής ιδεών μεταξύ κοινοτήτων.