Αρχίζει σύντομα η κατασκευή των φοιτητικών δωματίων / διαμερισμάτων στην οδό Αριστείδου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2024 / Αρχίζει σύντομα η κατασκευή των φοιτητικών δωματίων / διαμερισμάτων στην οδό Αριστείδου
Παρ, 08 Μαρ. 2024 13:15
Πρόκειται για αυτόνομα φοιτητικά δωμάτια / διαμερίσματα, με ξεχωριστό χώρο υγιεινής και κουζίνα.
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο Διευθυντής της εταιρείας C. Rushas Trading & Development Ltd Κώστας Ρουσιάς υπέγραψαν την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 τα συμβόλαια για την έναρξη της κατασκευής των φοιτητικών δωματίων στην οδό Αριστείδου.
 
Στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθούν 20 αυτόνομα φοιτητικά δωμάτια/ διαμερίσματα μεγέθους 28 τ.μ., από τα οποία το ένα πληροί τα πρότυπα σχεδιασμού για ΑμεΑ. Τα δωμάτια / διαμερίσματα είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρικές συσκευές, φούρνο, ψυγείο, πλυντήριο ρούχων, κλιματιστικά θέρμανσης και ψύξης και σταθερή επίπλωση (ερμάρια).
 
Επίσης, θα εγκατασταθεί φωτοβολταϊκό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για κάλυψη των κοινόχρηστων αναγκών, υπηρεσίες διαδικτύου και συστήματα ασφαλείας (κάμερες) και ελεγχόμενη πρόσβαση.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός Μαρτίου 2024 και να διαρκέσουν 14 μήνες.
 
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.946,059€ & ΦΠΑ  το έργο στηρίζεται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου.