Νέα εποχή για την Αχίλλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2024 / Νέα εποχή για την Αχίλλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη
Τρι, 09 Απρ. 2024 13:45
Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Αχίλλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης τέλεσε η Υφυπουργός Πολιτισμού δρ Λίνα Κασσιανίδου, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2024.
 
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε ότι «κατά την περίοδο 2012 -2024 μέσω της διατήρησης και της προώθησης του πολιτισμού, δεσμευτήκαμε να διαμορφώσουμε τη Λευκωσία ως έναν πόλο πολιτισμού και έμπνευσης για κάθε επισκέπτη και κάθε κάτοικο, εμπλέκοντας τους ταυτόχρονα σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο πολιτιστικό διάλογο.
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας έκανε αναφορά και στον Λέλλο Δημητριάδη με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατό του, σημειώνοντας ότι η Λευκωσία στέκει σήμερα περήφανη, γιατί ο Λέλλος Δημητριάδης έθεσε τα θεμέλια που μας επέτρεψαν να γράψουμε τις επόμενες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της.
 
Τέλος, ο Δήμαρχος Λευκωσίας ανέφερε ότι η ανακαίνιση της Αχιλλείου Βιβλιοθήκης εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της αναζωογόνησης της εντός των τειχών πόλης και σε συνδυασμό με την κατασκευή φοιτητικών εστιών, φιλοδοξεί και ίσως είναι η πρώτη φορά, να προσελκύσει τους φοιτητές στην εντός των τειχών πόλη, με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Λευκωσίας.

Στη συνέχεια στο δικό της χαιρετισμό η Υφυπουργός Πολιτισμού δρ Λίνα Κασσιανίδου ανέφερε ότι oι δημόσιες βιβλιοθήκες δεν αποτελούν απλά «αποθηκευτικούς χώρους» έντυπου υλικού, αλλά πυρήνες αυτοανάπτυξης, καθώς και πνευματικής και κοινωνικής ενδυνάμωσης, ενώ με την επαναλειτουργία της Αχίλλειου βιβλιοθήκης ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο της πολιτιστικής ζωής στο κέντρο της Λευκωσίας.
 
Καταληκτικά, η Υφυπουργός Πολιτισμού συνεχάρη το Δήμο Λευκωσίας και το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και όλους όσοι εργάστηκαν για την επαναλειτουργία αυτής της βιβλιοθήκης, για την ενίσχυση της παιδείας και του πολιτισμού, διατηρώντας την πολιτιστική αρχιτεκτονική και ιστορική κληρονομιά της πόλης. 
 
Ο κ. Αχιλλέας Δημητριάδης, εκ μέρους της οικογένειας των δωρητών της Αχιλλείου Βιβλιοθήκης και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Αχίλλειο Βιβλιοθήκη ευχαρίστησε το Δήμο Λευκωσίας και όλους όσοι συνέβαλαν για την ανακαίνιση της Αχιλλείου Βιβλιοθήκης.

Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με την αποκάλυψη της πινακίδας του ανακαινισμένου κτηρίου από την Υφυπουργό Πολιτισμού, τον Δήμαρχο Λευκωσίας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας και τους Αχιλλέα και Κωνσταντίνο Δημητριάδη.