Διαδραστικό εργαστήρι για παιδιά: Η τέχνη μέσα από τις αισθήσεις / «Η όραση»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2024 / Μάιος / Διαδραστικό εργαστήρι για παιδιά: Η τέχνη μέσα από τις αισθήσεις / «Η όραση»
Τετ, 29 Μαϊ. 2024
16:30
Διαδραστικό εργαστήρι για παιδιά: Η τέχνη μέσα από τις αισθήσεις / «Η όραση»
Με τη μουσειοπαιδαγωγό της Λ.Π,  Θεοδώρα Δημητρίου.

Ένα μηνιαίο πρόγραμμα, στο οποίο μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να διαδράσουν με τα εκθέματα της Λεβεντείου Πινακοθήκης μέσα από ειδικά διαμορφωμένες δραστηριότητες.

Περάστε ένα ξεχωριστό απόγευμα στη Λεβέντειο Πινακοθήκη παρατηρώντας τους πίνακες, ακούοντας ιστορίες και κάνοντας δημιουργικές δραστηριότητες. Σε αυτόν τον κύκλο προγραμμάτων θα εστιάσουμε στις πέντε αισθήσεις: μικροί και μεγάλοι μυρίζοντας, αγγίζοντας, δοκιμάζοντας, αναζητώντας και ακούοντας θα ανακαλύψουν τις μοναδικές Συλλογές της Λεβεντείου Πινακοθήκης.

5η θεματική: Η όραση!

Θέλετε να ζήσετε τον κόσμο μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου; Μέσα από ένα έργο τέχνης μπορούμε να δούμε πώς ο καλλιτέχνης βλέπει τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα εστιάσουμε στην τέχνη των Ιμπρεσιονιστών ζωγράφων, όπως ο Claude Monet, και στον μοναδικό τρόπο που έβλεπε ο ίδιος τον κόσμο γύρω του. Μικροί και μεγάλοι θα γίνουν τα μάτια ο ένας του άλλου και θα δουν την τέχνη μέσα από διαφορετικούς φακούς. Θα μάθουμε για τις επιδράσεις που έχει το φως στον τρόπο που βλέπουμε και θα δημιουργήσουμε το δικό μας μοναδικό ιμπρεσιονιστικό έργο!

Ημερομηνία:
Τετάρτη/ 22.05 & 29.05 2024
Ώρα:
16:30-18:00

Ηλικίες:
3-6 | τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικες (ένας ενήλικας ανά δύο παιδιά)
Κόστος:
€15 | περιορισμένος αριθμός θέσεων

*Το πρόγραμμα θα δοθεί στην ελληνική γλώσσα.

Κρατήσεις απαραίτητες:
education@leventisgallery.org
22668838, εσωτ. 109 (Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-13:00 & 14:00-16:30