ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ του Μαρκ Μέντοφ - ΕΘΑΛ

Πεμ, 25 Νοε. 2021
20:30
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Η Λέα Μαλένη, 20 χρόνια μετά, επιστρέφει με τα «Παιδιά ενός κατώτερου Θεού», αυτή τη φορά όχι ως πρωταγωνίστρια αλλά ως σκηνοθέτης δίνοντας τη δική της ξεχωριστή ματιά στο έργο του Μέντοφ. Το βραβευμένο με Tony έργο, 42 χρόνια μετά το πρώτο του θεατρικό ανέβασμα και 35 μετά τη σαρωτική επιτυχή μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη, εξακολουθεί να συγκινεί αφού πραγματεύεται τις σχέσεις των ανθρώπων και την αγωνιώδη προσπάθειά τους για επικοινωνία.

Ο Τζέιμς Λιντς καθηγητής λογοθεραπείας, ειδικός στα άτομα με προβλήματα ακοής και ομιλίας αναλαμβάνει να διδάξει νοηματική σ' ένα σχολείο κωφών.  Εκεί γνωρίζεται με τη νεαρή, επίσης κωφή, Σάρα και γρήγορα αρχίζει ένας σφοδρός έρωτας μεταξύ τους. Η Σάρα, ζώντας στο περιθώριο και βιώνοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό και την απόρριψη ακόμα και από τους πιο οικείους της, είναι κλεισμένη στη σιωπή της και αρνείται να γνωρίσει τον κόσμο των «φυσιολογικών», που τόσο την πλήγωσε. Ο έρωτας θα ενώσει τους δύο κόσμους, η επιμονή όμως του Τζέιμς να την κάνει να μιλήσει και η άρνησή του να της επιτρέπει να αναπτύξει τους δικούς της προσωπικούς στόχους την πιέζουν αφόρητα, νιώθοντας πια η ίδια πως το μόνο που εισπράττει από αυτόν είναι οίκτο.
 
Μετάφραση: Βαρνάβας Κυριαζής
Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη
Σκηνικά-κοστούμια: Χάρης Καυκαρίδης
Μουσική σύνθεση /επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχαρίου
Σχεδιασμός φωτισμού: Σεσίλια Τσελεπίδη
 Πρωταγωνιστούν: Σαββίνα Γεωργίου, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Τάριελ Μπερίτζε, Μαρίλια Χαριδήμου, Στέλιος Καλλιστράτης, Έλενα Χειλέτη και Δήμητρα Δημητριάδου.
 
Διάρκεια: 105΄
 
Ταυτότητα του φεστιβάλ
Χορηγοί:
Χρυσός Χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού
Αργυρός Χορηγός: ΟΠΑΠ
Χάλκινος Χορηγός: ecommpay, ecommbx
Παράλληλο Πρόγραμμα: Κοινό Κυπρίων
Χορηγοί επικοινωνίας:
Θέατρο: ΡΙΚ, Avant Garde, My.Life
Μουσική: ΑΝΤ1
Χορός: Alphanews.live, Ο Φιλελεύθερος, Active, in-cyprus
Γεύσεις από μουσική: Check In, SIGMA
Παράλληλο Πρόγραμμα: OMEGA
Υποστηρικτές: Δήμος Αγίας Νάπας, Οίνου Γη - Κτήμα Βασιλειάδη, Nissi Beach Resort, MAP Hotel, Vassos Psarolimano, Travel House
 
ΘΕΑΤΡΟ/ ΜΟΥΣΙΚΗ/ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ ΧΟΡΟΣ