JO LOUI «H ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ: ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ»

Κυρ, 18 Φεβ. 2024
18:00
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Το μουσικό ταξίδι τ@ Jo Loui είναι γεμάτο ψυχή, συναισθηματικούς στίχους και δυνατή αφήγηση. Από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση, το ταξίδι ζωής τ@ Jo ήταν μια ιστορία αυτογνωσίας και τόλμης να αγκαλιάσει και να αποκαλύψει την αληθινή ταυτότητά του. Το προσωπικό του μονοπάτι και το πρώτο του άλμπουμ χαρακτηρίζονται από μια ισχυρή αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό, την αδικία, την ανισότητα και τη διάκριση σε όλες τις μορφές της. Αυτό όμως, μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν όλοι αγωνιστούμε για ένα κόσμο χωρίς στερεότυπα, όπου η κοινωνία δεν αναμένει από τους ανθρώπους να ζήσουν μια ζωή που δεν έχουν επιλέξει.

@ Jo Loui μιλά για την ξενιτιά, την κατάθλιψη και τη δυσφορία φύλου ανασηκώνοντας φωνή κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων. Η συναυλία υπόσχεται να συνεπάρει το κοινό και να του δώσει μια γεύση από τις μελωδίες και τους ρυθμούς τoυ νησιού της Αφροδίτης και την ομορφιά της κυπριακής διαλέκτου.

Πιάνο: Marian Fricke

Ταυτότητα του Φεστιβάλ Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λευκωσίας και η Nicosia For Art, και αποτελεί μέρος των δράσεων της Λευκωσίας για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2030. Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η εταιρεία ECOMMBX. Αργυρός χορηγός φεστιβάλ: Cyprus Public Transport Χάλκινος χορηγός φεστιβάλ: Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο, Deloitte Legal Χορηγός φιλοξενίας: The Classic Hotel

Πρόγραμμα UNDER 30
Πλάι σε καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας καθιερωμένα παρουσιάζει και Κύπριους δημιουργούς, καταξιωμένους αλλά και νέους. Από φέτος, επιθυμώντας τη συστηματική στήριξη νέων δημιουργών στα πρώτα τους βήματα, καθιερώνει στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας… που δεν τελειώνει το Πρόγραμμα UNDER30, που δίνει βήμα και προβάλει το έργο Κύπριων δημιουργών κάτω των 30 ετών.