ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΛΛΩΣ... ΠΩΣ / QUINTUS ENSEMBLE - CHAMBERFUSION QUINTET

Πεμ, 22 Φεβ. 2024
20:30
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Δύο κλασικά κουιντέτα, οι Quintus Ensemble και το Chamber Fusion Quintet, συναντιούνται επί σκηνής και αναδεικνύουν τον παγκόσμιο χαρακτήρα της κυπριακής παραδοσιακής μουσικής. Παρουσιάζουν με κλασικά μουσικά όργανα, ένα αλλιώτικο μουσικό ταξίδι στην κυπριακή παράδοση με οδηγό τις ενορχηστρώσεις του Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Παραδοσιακές μελωδίες από τον κύκλο του γάμου («Τραγούδι του Γάμου», «Ο Χορός του Αντρογύνου»), τον χορευτικό κύκλο («Ο Χορός του Δρεπανιού»,
«Μάντρα», «Καροτσέρης») και τον τραγουδιστικό κύκλο («Ψιντρή Βασιλιτζιά μου», «Αίγια Κότσινη», «Τέσσερα τζιαι τέσσερα», «Τηλλυρκώτισσα»), σμίγουν με ποιήματα των Κυπρίων Δημήτρη Λιπέρτη, Μιχάλη Πασιαρδή και Κώστα Μόντ, τα οποία μελοποίησαν οι Αχιλλέας Λυμπουρίδης, Βάσος Αργυρίδης, Κώστας Κακογιάννης και Ευαγόρας Καραγιώργης.

Τους δέκα Κύπριους μουσικούς πλαισιώνουν η Άννα Αριστείδου και ο Τεύκρος Νεοκλέους, οι οποίοι ντύνουν με τις φωνές τους τα τραγούδια.

Συντελεστές:
Φλάουτο: Σάββα Χριστοδούλου
Όμποε: Νάταλη Νεοφύτου
Κλαρίνο: Γιώργος Γεωργίου
Φαγκότο: Ευάγγελος Χριστοδούλου
Κόρνο: Αννίτα Σκουτέλλα
Βιολί: Γιώργος Χατζηγεωργίου
Βιολί: Νικόλας Βρυώνης
Βιόλα: Νικόλας Ευθυμίου
Βιολοντσέλο: Δώρος Ζήσιμος
Κοντραμπάσο: Νικόλας Τρύφωνος
Εικαστικό ψηφιακό σκηνικό: Κωνσταντίνος Τερλικκάς

Ταυτότητα του Φεστιβάλ Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λευκωσίας και η Nicosia For Art, και αποτελεί μέρος των δράσεων της Λευκωσίας για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2030. Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η εταιρεία ECOMMBX. Αργυρός χορηγός φεστιβάλ: Cyprus Public Transport Χάλκινος χορηγός φεστιβάλ: Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο, Deloitte Legal Χορηγός φιλοξενίας: The Classic Hotel