Επίδοση χορηγιών στα κοινωνικά προγράμματα για το 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Επίδοση χορηγιών στα κοινωνικά προγράμματα για το 2013
Τετ, 22 Ιαν. 2014 12:00
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας  Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης επέδωσε τις χορηγίες στα κοινωνικά προγράμματα που επιχορηγούνται από το Δήμο για το 2013

Ο Δήμος μας κατάφερε και φέτος να εξασφαλίσει το απαιτούμενο κονδύλι για επιχορήγηση αριθμού κοινωνικών προγραμμάτων

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης επέδωσε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο τις χορηγίες για το 2013 στους εκπροσώπους των κοινωνικών προγραμμάτων που επιχορηγούνται από το Δήμο.
Κατά την εκδήλωση επιδόθηκαν επιταγές συνολικού ύψους €57.860 σε 19 Οργανώσεις που λειτουργούν ισάριθμα προγράμματα μέσω των οποίων καλύπτεται ευρύ φάσμα κοινωνικών αναγκών μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα επιχορηγήθηκαν οι πιο κάτω οργανώσεις: Στέγη Ευγηρίας «Αρχάγγελος Μιχαήλ» Καϊμακλίου, Κοινοτικός Νηπιοκομικός Σταθμός Καϊμακλίου, Κοινοτική Λέσχη Καϊμακλίου για παιδιά Δημοτικής Σχολικής Ηλικίας, Πολυδύναμο Κέντρο Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων και Αναπήρων «Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη» Παλλουριώτισσας, Σωματείο Διημερεύουσας Φροντίδας Παιδιών «Παιδομάνα», Κέντρο Σπαστικών και Αναπήρων Παιδιών, Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων, Κίνηση Στήριξης Αλλοδαπών, ΕΚΥΣΥ Καϊμακλίου, Σύνδεσμος Ευημερίας Ατόμων με νοητική Αναπηρία (Φαβιέρου), Κίνηση Συμπαράστασης προς τους φορείς του AIDS και συγγενείς, Φιλόπτωχος Αδελφότης Αγίων Ομολογητών, Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Λευκωσίας, Σύνδεσμος Καρδιοπαθών Λευκωσίας, Αντιναρκωτικός Σύνδεσμος Λευκωσίας (Συμβουλευτικό Κέντρο ΤΟΞΟΤΗΣ), Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας και Παγκύπρια Πορεία Αγάπης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’. 

Σε ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης τόνισε ότι, η εκδήλωση που έχει καταστεί θεσμός και αποτελεί επιβεβαίωση της συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο και τις οργανώσεις που εφαρμόζουν κοινωνικά προγράμματα, έχουν κοινό στόχο την ενίσχυση και ευημερία συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες που διέρχεται ο Δήμος μας, έκρινε απαραίτητο να συνεχίσει να παρέχει κοινωνική προσφορά, έστω και με κάποιους περιορισμούς -περικοπές.
Ανέφερε επίσης, ότι ως τοπική αρχή, η παροχή υπηρεσιών και η στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού αποτελεί αφενός προτεραιότητά μας. Αφετέρου, η ανταπόκριση στα προβλήματα των δημοτών καθώς και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, μέσα από την παροχή υψηλού επιπέδου κοινωνικές υπηρεσίες πρόνοιας και η κοινωνική αλληλεγγύη, αποτελεί πρόκληση για συνεχή βελτίωση.
Κατέληξε, μέσα στα πλαίσια αυτής της φιλοσοφίας, ο Δήμος έρχεται αρωγός στα προγράμματα που έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν με επιτυχία σε κοινοτικό και εθελοντικό επίπεδο εντός δημοτικών ορίων, αναγνωρίζοντας ακριβώς την πολύτιμη συμβολή σας στην προσπάθεια για αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών της πόλης.