Εκστρατεία 1 στα 5 - Εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων Λευκωσί

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Εκστρατεία 1 στα 5 - Εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων Λευκωσί
Παρ, 19 Φεβ. 2016 13:30
Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας - Εκστρατεία 1 στα 5
Εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων Λευκωσίας
 
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το 2ο βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης με θέμα «Αναγνώριση συμπτωμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και διαχείρισης περιστατικών», από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, κατόπιν έγκρισης και συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016.
 
Η κυρία Αναστασία Παπαδοπούλου, νομικός,  μέλος της συγγραφικής ομάδας της νομοθεσίας του 2014 για την σεξουαλική κακοποίηση καθώς και Ειδική Σύμβουλος της Αd hoc Επιτροπής για σκοπούς ετοιμασίας της εθνικής στρατηγικής για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση, τη σεξουαλική κακοποίηση και την παιδική πορνογραφία, ανέπτυξε την νομική υπόσταση του θέματος, ενώ η Δρ. Ελένη Καραγιάννη, συντονίστρια κλινικής εκπαίδευσης του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, προσέγγισε την ψυχοκοινωνική διαχείριση περιστατικών.
 
Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε», για την προστασία των παιδιών από κάθε μορφή σεξουαλικής βίας, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Λεβέντη και το Συμβούλιο της Ευρώπης και συμμετέχει ως εταίρος το Πολυδύναμο, εκπροσωπώντας το Δήμο Λευκωσίας.
 
Το 2ο εργαστήριο παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον 24 διευθυντές ή /και εκπαιδευτικοί της «Επιτροπής Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της Παραβατικότητας» προερχόμενοι από 24 διαφορετικά Δημοτικά σχολεία της Λευκωσίας.
 
Οι εκπαιδευτικοί αξιολόγησαν ιδιαίτερα θετικά το εργαστήρι καθώς και τους εισηγητές, θεωρώντας ότι διαφωτίστηκαν τόσο για το νέο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τα θέματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών όσο και για τις μεθόδους αναγνώρισής και αντιμετώπισης ενός περιστατικού, εντός του σχολικού πλαισίου.
 
Στόχος του Δήμου Λευκωσίας είναι η επέκταση της εκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία της επαρχίας Λευκωσίας και η διαχρονική πρόληψη του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησής των παιδιών.
 
Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας