Πρωτιά για την υπηρεσία «Κατ΄ Οίκον Φροντίδας» του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Πρωτιά για την υπηρεσία «Κατ΄ Οίκον Φροντίδας» του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας
Δευ, 29 Φεβ. 2016 13:00
Το πρόγραμμα «Κατ’ Οίκον Φροντίδα» του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, έπειτα από σχετική αξιολόγηση από τριμελή Επιτροπή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, έχει εξασφαλίσει πιστοποιητικό εγγραφής και έχει συμπεριληφθεί στον πρώτο επίσημο Προκαταρτικό Κατάλογο Παροχής Υπηρεσιών «Κατ’ Οίκον Φροντίδας».

Πρόκειται για το πρώτο πιστοποιημένο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών φροντίδας «Κατ΄ Οίκον Φροντίδας» στην Επαρχία Λευκωσίας και ένα από τα τέσσερα Παγκύπρια.

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας από το 2008 λειτουργεί με επιτυχία το πρόγραμμα «Κατ’ Οίκον Φροντίδα». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα, οι οποίοι επιθυμούν να διαμένουν στον προσωπικό τους χώρο, αλλά δυσκολεύονται χωρίς βοήθεια ή στήριξη.

Σκοπός της δημιουργίας του προγράμματος «Κατ’ Οίκον Φροντίδα», είναι να μπορέσουν τα άτομα τρίτης ηλικίας, τα άτομα με αναπηρίες αλλά και οι οικογένειες με ειδικά προβλήματα να συνεχίσουν να παραμένουν ενταγμένα στο χώρο τους και να απολαμβάνουν τέτοιες υπηρεσίες που να συντείνουν στη διατήρηση της κοινωνικής τους λειτουργικότητας, ανεξαρτησίας με αυτενέργεια και αξιοπρέπεια. Παράλληλα, γίνεται αποφόρτιση, στήριξη και ενημέρωση των άτυπων φροντιστών, που κατά κύριο λόγο είναι γυναίκες, προωθώντας την παραμονή ή την ένταξη ή την επανένταξη τους στην αγορά εργασίας και παράλληλα συμφιλιώνοντας την οικογενειακή με την επαγγελματική ζωή.

Το πρόγραμμα προσφέρει σειρά υπηρεσιών στα άτομα που χρειάζονται φροντίδα όπως διατήρηση της υγιεινής και της καθαριότητας του προσωπικού τους χώρου, περιποίηση, πρακτική βοήθεια, εξυπηρέτηση και φροντίδα της εξωτερικής εμφάνισης και της ατομικής τους καθαριότητας, στήριξη ή ετοιμασία γευμάτων στο σπίτι, ή διανομή ζεστού φαγητού, ολιστική κατ’ οίκον φροντίδα, συνοδεία στο νοσοκομείο και σε εξωτερικές εργασίες π.χ. πληρωμή λογαριασμών, ψώνια κ.α.  

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας