«Μαζί καθαρίζουμε την παλιά Λευκωσία 2012» - Εκστρατεία Καθαριότητας το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2012 / «Μαζί καθαρίζουμε την παλιά Λευκωσία 2012» - Εκστρατεία Καθαριότητας το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012
Τετ, 20 Ιουν. 2012 00:00
Ο Δήμος Λευκωσίας προχωρεί σε εκστρατεία καθαριότητας με το γενικό τίτλο «Μαζί καθαρίζουμε την παλιά Λευκωσία 2012» το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012. Πληροφορίες και λεπτομέρειες της εκστρατείας έδωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012.

Ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης ανάφερε ότι «έχει ετοιμαστεί ενημερωτικό υλικό σε πέντε γλώσσες με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων των κατοίκων και εργαζόμενων της παλιάς Λευκωσίας. Με το ίδιο φυλλάδιο προσκαλούνται οι δημότες της πόλης να συμμετέχουν ενεργά στην εκστρατεία για το καθάρισμά της πόλης.»

Η εκστρατεία θα ξεκινήσει το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 στις 8:30 το πρωί και ορίστηκε ως τόπος συνάντησης ο χώρος στάθμευσης Νταβίλα.

«Το πρωινό του Σαββάτου, καλούμε τους κατοίκους της παλιάς πόλης να κατεβάσουν όλα τα άχρηστα μεγάλα και μικρά αντικείμενα, έπιπλα κ.α. που βρίσκονται στα σπίτια τους, στις αποθήκες ή ακόμη στις ταράτσες και εμείς θα τα περισυλλέξουμε αφού ειδοποιήσουν την υπηρεσία. Αν μάλιστα κάποιοι δυσκολεύονται, τους παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με την Υγειονομική Υπηρεσία, στο τηλέφωνο 22 797 314 και θα διευθετηθεί συνάντηση για να κατεβάσουν τα άχρηστα».

Τι θα καθαριστεί κατά την εκστρατεία
  • Όλα τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και τα πρόχειρα παραπήγματα που προκαλούν οχληρία, θα μετακινηθούν από την παλιά πόλη.
  • Θα πλύνουμε πεζοδρόμια και θα σβήσουμε συνθήματα από τους τοίχους.
  • Θα μετακινήσουμε υλικά οικοδομής που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και δεν χρησιμοποιούνται για αρκετό καιρό.
  • Θα κόψουμε τα χόρτα και ότι άλλο χρειαστεί για να κάνουμε μια πόλη καθαρή.
Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι το Σάββατο θα υπάρχει λειτουργός στο τηλέφωνο 22 797 314 για να επικοινωνεί ο κάθε δημότης, είτε εκείνος που θα ήθελε να συμμετάσχει στην εκστρατεία, είτε ο δημότης που θα ήθελε να πετάξει άχρηστα αντικείμενα.

Στην εκστρατεία αυτή δεν είμαστε μόνοι μας, συνέχισε ο Δήμαρχος. «Μαζί μας είναι εθελοντές, οργανωμένα σύνολα που θα σκουπίσουν και θα καθαρίσουν τους δρόμους και άλλους δημόσιους χώρους» και κατάληξε ότι αυτή είναι μια δραστηριότητα που εντάσσεται στις δράσεις του Δήμου για αναβάθμιση της καθαριότητας της πόλης με την έναρξη της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ αλλά και της υποψηφιότητας της Λευκωσίας για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2017.