Ο Δήμαρχος Λευκωσίας στις Βρυξέλλες

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Ο Δήμαρχος Λευκωσίας στις Βρυξέλλες
Παρ, 14 Φεβ. 2014 12:30
O Δήμαρχος Λευκωσίας στη συνάντηση Δημάρχων των Πρωτευουσών των 28 χωρών της ΕΕ που συγκάλεσε ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει σε συνάντηση των Δημάρχων των Πρωτευουσών της ΕΕ με τον Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ Johannes Hahn, μετά από πρόσκληση του ίδιου του Επιτρόπου.

Η συνάντηση που γίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά έχει ως θέμα «Πόλεις του αύριο: Επενδύοντας στην Ευρώπη» και θα συζητηθεί η ανάπτυξη της αστικής πολιτικής της ΕΕ και η δημιουργία μιας «ευρωπαϊκής αστικής ατζέντας» όπου όλες οι πολιτικές της ΕΕ θα λαμβάνουν υπόψη την αστική διάσταση στην ευρεία της μορφή.

Η συνάντηση στοχεύει στην συνέχιση του απευθείας διαλόγου των Δημάρχων των πρωτευουσών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ξεκίνησε το 2013 για τα θέματα που απασχολούν την ΕΕ. Κύριος σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν ιδιαίτερα οι πρωτεύουσες στην πραγματοποίηση των αναπτυξιακών στόχων της Ευρώπης.  Δηλαδή, με πιο τρόπο μπορεί να προωθηθεί η ανάπτυξη των πόλεων και να αποκτήσουν τον ανάλογο λόγο στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο Δήμαρχος θα έχει επίσης ιδιαίτερη συνάντηση με τον Επίτροπο Hahn στην οποία θα έχει την ευκαιρία να παραθέσει τα θέματα που αφορούν τη Λευκωσία σε σχέση με τη διεκδίκηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο 2014 – 2020.

Κατά τη διάρκεια που ο Δήμαρχος Λευκωσίας θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, χρέη δημάρχου θα εκτελεί η Αντιδήμαρχος Ελένη Λουκαΐδου.