Ο Δήμαρχος Λευκωσίας σε συνέδριο στις Βρυξέλλες

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Ο Δήμαρχος Λευκωσίας σε συνέδριο στις Βρυξέλλες
Τρι, 18 Φεβ. 2014 15:00
Συνέδριο «Πόλεις του Αύριο: Επενδύοντας στην Ευρώπη»
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης συμμετέχει στις εργασίες του συνεδρίου «Πόλεις του Αύριο: Επενδύοντας στην Ευρώπη (CiTIEs) που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες στις 17 και 18 Φεβρουαρίου στον οποίο συζητείται η Αστική Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ανάπτυξη μια «Ευρωπαϊκής  Αστικής Ατζέντας».

Ο  Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Johannes Hahn, συμμετέχουν ενεργά στις εργασίες του συνεδρίου. Στις εργασίες παίρνουν μέρος σημαντικές προσωπικότητες των πόλεων και περιφερειών της Ευρώπης με στόχο της ανταλλαγή απόψεων για τον καθορισμό της νέας Αστικής Ατζέντας. 

Ο Επίτροπος Johannes Hahn συμμετείχε στις πρώτες εργασίες του συνεδρίου που φιλοξένησαν τα Eurocities και το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Τοπικών Αρχών και Περιφερειών (CEMR) στο κτήριο Berlaymont στις Βρυξέλλες. Αργότερα, υπό την προεδρία του Ευρωπαίου Επίτροπου Hahn έγινε συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Δημάρχων των Πρωτευουσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Ενώ στη συνέχεια διεξήχθηκαν οι εργασίες της ολομέλειας του συνεδρίου.

Με τα  δυο τρίτα των Ευρωπαίων πολιτών να ζουν στις πόλεις,  το συνέδριο γίνεται με σκοπό να συζητηθούν οι τρόποι που θα δώσουν το λόγο στις πόλεις στη χάραξη των Ευρωπαϊκών πολιτικών ούτως ώστε να γίνεται μεγαλύτερη κατανόηση των αναγκών των αστικών περιοχών και καλύτερος συντονισμός των πολιτικών. Στόχος είναι να αναδειχθεί  και να προβληθεί ο καταλυτικός ρόλος των πόλεων στην πραγματοποίηση των ευρύτερων ευρωπαϊκών στόχων, όπως η αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός.

Φωτογραφία: Alexiei Dingli Δήμαρχος Βαλλέττας, Ignazio Marino Δήμαρχος Ρώμης, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης Δήμαρχος Λευκωσίας, Jordanka Fandakova Δήμαρχος Σόφιας, José Manuel Barroso, Johannes Hahn, Hanna Gronkiewicz-Waltz Δήμαρχος της Βαρσοβίας και Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Πόλεων, Jussi Pajunen Δήμαρχος Ελσίνκι, António Santos da Costa Δήμαρχος Λισαβόνας, Γιώργος Καμίνης Δήμαρχος Αθηναίων και Sorin Mircea Oprescu Δήμαρχος Βουκουρεστίου.