Αναβάθμιση Δημοτικών Χώρων Στάθμευσης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Αναβάθμιση Δημοτικών Χώρων Στάθμευσης
Τετ, 19 Φεβ. 2014 10:45
Ο Δήμος Λευκωσίας προχωρεί στη λειτουργική αναβάθμιση των δημοτικών χώρων στάθμευσης για σκοπούς ασφάλειας και καλύτερης εξυπηρέτησης των χρηστών.
 
Συγκεκριμένα στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης Ντ’ Αβίλα, Τρίπολη και τους δημοτικούς υπόγειους χώρους στάθμευσης Λήδρας – Αριάνδης και Φανερωμένης θα τοποθετηθούν ηλεκτρικές μπάρες στην είσοδο και έξοδο των χώρων, θα εγκατασταθεί συστήματα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στους πολυώροφους χώρους στάθμευσης  Λήδρας – Αριάνδης και Φανερωμένης, ενώ ταυτόχρονα προγραμματίζεται να επιτηρούνται από προσωπικό σε 24ωρη βάση. 
 
Σημειώνεται ότι με τη λειτουργία της ελεγχόμενης εισόδου στους τέσσερεις πιο πάνω χώρους στάθμευσης ο χρήστης κατά την είσοδο του θα παίρνει εισιτήριο. Πριν από την αναχώρηση, ο χρήστης θα τοποθετεί το εισιτήριο στις ειδικές μηχανές  για την πληρωμή του τέλους που αναλογεί στο χρόνο διάρκειας της στάθμευσης, ώστε κατά την έξοδό του να το τοποθετεί στο μηχάνημα εξόδου.
 
Η μηχανή στην οποία ο χρήστης θα πληρώνει το τέλος θα έχει επιπρόσθετα τη δυνατότητα να δίνει ρέστα για καλύτερη εξυπηρέτηση και έτσι δεν θα είναι ανάγκη ο επισκέπτης να διαθέτει τα ακριβή κέρματα.  Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς για χρήση προπληρωμένων μηνιαίων δελτίων στάθμευσης προς 30 ευρώ για κατοίκους και 40 ευρώ για τους εργαζόμενους στην εντός των τειχών πόλη.
 
Επίσης θα τεθεί σε παράλληλη λειτουργία και το σύστημα που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Η-ΠΑΡΚ (www.e-park.eu) το οποίο παρέχει ένδειξη της διαθεσιμότητας σε κάθε θέση εντός του χώρου στάθμευσης Φανερωμένης σε συνδυασμό με τη δυνατότητα αυτόματης πληρωμής από προπληρωμένο λογαριασμό.
Το Η-ΠΑΡΚ υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013 και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) σε ποσοστό 80% και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου σε ποσοστό 20%.