Σε Μαγική Σοφίτα μετατρέπεται το Δημοτικό Θέατρο Παλλάς για μια ημέρα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Σε Μαγική Σοφίτα μετατρέπεται το Δημοτικό Θέατρο Παλλάς για μια ημέρα
Παρ, 21 Φεβ. 2014 12:00
Παιδική παράσταση από τις Μορφές Έκφρασης  
Στο Κινηματοθέατρο Παλλάς του Δήμου Λευκωσίας θα παρουσιαστεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11π.μ. η επιτυχημένη ελληνική παιδική θεατρική παραγωγή με τίτλο «Μαγική Σοφίτα». Πρόκειται για ένα διαδραστικό παραμύθι από την ομάδα Μορφές Έκφρασης που δραστηριοποιείται χρόνια στο χώρο του παιδικού θεάτρου.
 
Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια σοφίτα…Κάποτε, σε μια ξεχασμένη παλιά σοφίτα, μια παράξενη νύχτα, συνέβη κάτι μαγικό… μα μην αναρωτιέστε πώς και γιατί, γιατί το μόνο που ξέρω είναι ότι εκείνη τη νύχτα ξαφνικά, ένα παλιό ξεχασμένο καπέλο άρχισε να μου μιλά, μια ομπρέλα αισθανόταν φοβισμένη και κάτι κίτρινες γαλότσες άρχισαν να γκρινιάζουν που δεν πήγαιναν πουθενά! Το ρολόι την ώρα μετρούσε και μια κούκλα στον καθρέφτη της μπροστά χόρευε και τραγουδούσε.Είναι αλήθεια μια παράξενη ιστορία όμως, εάν με βοηθήσετε θα μπορέσουμε μαζί μια περιπέτεια να ζήσουμε και όλα πάλι να τα τακτοποιήσουμε.
 
Ο τρόπος που προσεγγίσει η καλλιτεχνική ομάδα "Μορφές Έκφρασης" τα παιδιά είναι το θέατρο, η μουσική και η κίνηση. Ο συνδυασμός των τριών τεχνών καθώς και η πρωτότυπη σκηνοθεσία κάνουν το παιδί να βιώνει το παραμύθι με όλες του τις αισθήσεις. Οι πέντε ηθοποιοί που δίνουν ζωή στο παραμύθι, αναζητούν συνεχώς τη συμμετοχή των παιδιών στη δράση μετατρέποντας τους μικρούς θεατές σε συμπρωταγωνιστές του έργου.
 
Οι "Μορφές Έκφρασης" δημιουργήθηκαν από τον ηθοποιό, μουσικό και χορογράφο Θωμά Κινδύνη. Στόχος τους η ανάδειξη των Τεχνών ως ένα μέσο ανάτασης και ανάπτυξης του ανθρώπινου πνεύματος με απώτερο σκοπό την αυτογνωσία. Από το 1996 οι "Μορφές Έκφρασης" παρουσιάζουν τη δική τους πρόταση για τις σχέσεις των ανθρώπων, την αισθητική και τον πολιτισμό μέσα από παραγωγές εμπνευσμένες από τον κόσμο της νεότερης ελληνικής παράδοσης, της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας αλλά και τις παραδόσεις του κόσμου καθώς και μέσα από σεμινάρια, εκπαιδευτικές ομάδες για παιδιά & ενήλικες, ημερίδες κ.ά. Οι "Μορφές Έκφρασης" έχουν παρουσιαστεί σε μεγάλα φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε μεγάλα θέατρα (Ηρώδειο, Λυκαβηττός, Αρχαίο Θέατρο Πάτρας, Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων, Φεστιβάλ Κασσάνδρας, Φεστιβάλ Πέτρας, κ.ά.).
 
Χορηγός επικοινωνίας της παράστασης είναι το ΡΙΚ και μέγας χορηγός η Stanleybet.
 
Προπώληση εισιτηρίων: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα καταστήματα της ACS Courier.
Πληροφορίες: www.nicosia.org.cy