Συμμετοχή του Δήμου Λευκωσίας στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία ‘Let’s Clean Up Europe!’

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Συμμετοχή του Δήμου Λευκωσίας στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία ‘Let’s Clean Up Europe!’
Τετ, 30 Απρ. 2014 15:30
Ο Δήμος Λευκωσίας ενημερώνει το κοινό ότι από τη Δευτέρα 5 Μαΐου μέχρι το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκστρατεία συλλογής ηλεκτρικών / ηλεκτρονικών συσκευών και μπαταριών.
 
Η εν λόγω εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής εκστρατείας καθαριότητας ‘Lets Clean Up Europe’, στην οποία ο Δήμος Λευκωσίας θα συμμετάσχει κατόπιν συνεργασίας με τα Συλλογικά  Συστήματα Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού / Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού Weee Ηλεκτροκύκλωση και οικιακού τύπου μπαταριών ΑΦΗΣ.
 
Οι δημότες που διαθέτουν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές προς ανακύκλωση όπως ψυγεία, πλυντήρια, ανεμιστήρες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, μουσικά όργανα, στεγνωτήρια, λαμπτήρες φθορισμού, τρυπάνια, βιντεοπαιχνίδια, ανιχνευτές καπνού, θερμάστρες, ραπτομηχανές, συσκευές στεγνώματος μαλλιών, ξυρίσματος, ζυγαριές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πληροφορούνται ότι από τη Δευτέρα 5 Μαΐου μέχρι την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, θα υπάρχει ειδικό συνεργείο του Δήμου που θα συλλέγει συσκευές τέτοιου τύπου από το υποστατικό τους. Για σκοπούς διευθέτησης της συλλογής καλείστε όπως απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 22797621 (Τμήμα Καθαριότητας) ή στο 22797007 (Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη).
 
Επιπρόσθετα, το Σάββατο 10 Μαΐου από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα, θα υπάρχει εγκατεστημένο ειδικό σημείο, στο Δημοτικό χώρο στάθμευσης Κολοκάση επί της γωνίας Λεωφόρου Στασίνου και Αρχ. Μακαρίου ΙΙ, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μεταφέρουν οι ίδιοι τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές τους συσκευές καθώς και τις οικιακές ξηρού τύπου μπαταρίες. Κάδοι της ΑΦΗΣ βρίσκονται τοποθετημένοι σε αρκετά σημεία συλλογής κυρίως σε καταστήματα τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικών ειδών, εμπορικά καταστήματα, υπεραγορές, δημόσια κτίρια, σχολεία, εμπορικά κέντρα και υποκαταστήματα τραπεζών. 
 
Η ενεργή συμβολή του καθενός σε τέτοιες προσπάθειες που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και συμμετοχή σε θέματα ανακύκλωσης και προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος καθίσταται εξαιρετικά σημαντική για την προώθηση και εδραίωση φιλοπεριβαλλοντικής κουλτούρας.