Λευκωσία: Ένα Ανοικτό Μουσείο - Διεθνή Μέρα Μουσείων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Λευκωσία: Ένα Ανοικτό Μουσείο - Διεθνή Μέρα Μουσείων
Τετ, 07 Μαϊ. 2014 13:30
Ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση με θέμα Λευκωσία: Ένα Ανοικτό Μουσείο, που θα ξεκινήσει στις 18 Μαΐου 2014, Διεθνή Μέρα Μουσείων και θα διαρκέσει 2 μήνες περίπου.
 
Διάφορα εκθέματα από τα μουσεία της Λευκωσίας θα φωτογραφηθούν και θα τοποθετηθούν σε μεγάλα πανό ή άλλες κατασκευές στους κεντρικούς δρόμους της πόλης δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει το πλούσιο πολιτιστικό κεφάλαιο που προσφέρει η πρωτεύουσα κυκλοφορώντας στην πόλη. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη και προβολή σημαντικών εκθεμάτων των Μουσείων της Λευκωσίας μετατρέποντάς την σε ανοικτό μουσείο.
 
Με την ανοικτή αυτή εκδήλωση, της παρουσίασης σημαντικών εκθεμάτων από τα μουσεία της Λευκωσίας σε σημεία της πόλης, πιστεύουμε ότι θα ευαισθητοποιηθεί το κοινό για να επισκεφτεί τα μουσεία, που είναι μια από τις σημαντικότερες υποδομές της πρωτεύουσας.
 
Επίσης ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο Ρότα οργανώνουν ένα αλλιώτικο μουσείο με διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’ την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 από τις 6.00μ.μ. μέχρι τις 9.00μ.μ.
 
Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να εκφράσουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στα μουσεία για τη συμμετοχή τους και την πολύτιμη συνεργασία τους για τη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής.
 
Τα μουσεία της Λευκωσίας που συμμετέχουν είναι: Κυπριακό, Βυζαντινό, Εθνολογικό –Αρχοντικό Χατζηγιωργάκη Κορνέσιου, Μουσείο Ιστορίας Κυπριακής Νομισματοκοπίας, Λαϊκής Τέχνης, Κυπριακό Ταχυδρομικό Μουσείο, Αγώνος, Μουσεία Παγκυπρίου Γυμνασίου, Μουσείο Συλλογής Γεώργιου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη, Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, Κυπριακό Μουσείο Κλασσικής Μοτοσικλέτας, Μουσείο Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα, Παιδικό Μουσείο Ρότα, Μουσείο Παρατηρητήριο Λήδρα και η Λεβέντειος Πινακοθήκη.  
 
Χορηγοί: Ελληνική Τράπεζα, Πάρκο Παλιάτσο, ΚΟΤ
Χορηγός Επικοινωνίας: CITY FREE PRESS.com.cy
Υποστηρικτές: Landas Colour, Foto Cine Imaging, E Pattichi Architects, Nicosia Tourism Board