«Ουράνιο Τόξο ΙΙ» για τα παιδιά από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / «Ουράνιο Τόξο ΙΙ» για τα παιδιά από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας
Δευ, 12 Μαϊ. 2014 12:00
Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας ανέλαβε την πρωτοβουλία για την εφαρμογή του προγράμματος «Ουράνιο Τόξο ΙΙ». Η συμφωνία επιδότησης για το πρόγραμμα «Ουράνιο Τόξο ΙΙ» υπογράφηκε στις 16 Απριλίου 2014 από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, στο γραφείο της διαχειριστικής αρχής που αποτελείται από την PricewaterhouseCoopers σε συνεργασία με την First Elements Euroconsultants Ltd, η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το «Ουράνιο Τόξο ΙΙ» αποτελεί την εξέλιξη των ήδη επιτυχημένων παιδικών λεσχών του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, αφού θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά ανέργων, παιδιά μονογονεικών, πολύτεκνων οικογενειών, χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, προερχόμενα από όλες τις εθνικότητες, να απολαύσουν τις ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης, του Πολυδύναμου, εντελώς δωρεάν. 
 
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την κοινοπραξία του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, του Δήμου Λευκωσίας και της εταιρίας NVK Advent Consulting Ltd.
Πρωτοποριακό στοιχείο του προγράμματος αποτελεί η νέα πιλοτική δράση του Πολυδύναμου, η οποία προβλέπει την εκπαίδευση και εργοδότηση κατ οίκον φροντιστών, και την προσφορά δωρεάν υπηρεσιών φροντίδας σε βρέφη και νήπια.
Διαχρονικός στόχος του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας είναι διασφάλιση την κοινωνικής συνοχής και η στήριξη των ευαίσθητων ομάδων των πολιτών, παρέχοντας υπηρεσίες στήριξης, φροντίδας, απασχόλησης και μειώνοντας παράλληλα τον κοινωνικό αποκλεισμό.
 
Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας