Συνεχίζονται τα έργα στις οδού Κωστάκη Παντελίδη, Πλατείας Σολωμού και Ηπείρου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Συνεχίζονται τα έργα στις οδού Κωστάκη Παντελίδη, Πλατείας Σολωμού και Ηπείρου
Τρι, 29 Ιουλ. 2014 14:00
Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι συνεχίζονται και ολοκληρώνονται τα αναγκαία βελτιωτικά έργα στις Πλατείες Σολωμού και Ηπείρου. Τα έργα θα γίνονται τμηματικά με στόχο την ελαχιστοποίηση των δυσκολιών και την ύπαρξη των περισσότερων δυνατών κυκλοφοριακών διακινήσεων.
 
Από την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 από τις 8:00μ.μ. μέχρι την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 στις 8:00μ.μ. θα εκτελούνται έργα στο τμήμα της οδού Κωστάκη Παντελίδη.
 
Η τροχαία κίνηση από την οδό Κωστάκη Παντελίδη προς την Πλατεία Σολωμού θα διοχετεύεται μέσω της οδού Ρηγαίνης προς την Πύλη Πάφου και το Δημόσιο Χώρο Στάθμευσης «Τρίπολις». Στη συμβολή των οδών Ρηγαίνης και Βασιλείου Βουλγαροκτόνου θα απαγορεύεται η στροφή αριστερά με κατεύθυνση την Πλατεία Σολωμού.
 
Επίσης, η τροχαία κίνηση από τον κυκλικό κόμβο Μάρκου Δράκου με κατεύθυνση την Πλατεία Σολωμού θα επιτρέπεται μέχρι την είσοδο του Δημόσιου Χώρου Στάθμευσης «Τρίπολις» και υποχρεωτική πορεία αριστερά προς την οδό Βασιλείου Βουλγαροκτόνου ενώ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στην Πλατεία Σολωμού. Τα οχήματα από την Λεωφόρο Ομήρου προς Πλατείας Σολωμού θα ακολουθούν την κανονική τους πορεία.
 
Τα λεωφορεία που χρησιμοποιούν το σταθμό στο Δημόσιο Χώρο Στάθμευσης «Τρίπολις» θα εισέρχονται στην Πλατεία Σολωμού από την Λεωφόρο Ομήρου και θα εξέρχονται από την Πύλη Πάφου.
 
Την Πέμπτη 31 Ιουλίου  2014 από τις 8:00μ.μ. μέχρι την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014 μέχρι τις 8:00μ.μ. θα εκτελούνται έργα σε τμήμα της Πλατείας Σολωμού και στην Πλατεία Ηπείρου.
 
Οχήματα με κατεύθυνση από την οδό Κωστάκη Παντελίδη προς Πλατεία Σολωμού θα διέρχονται κανονικά ενώ η θα απαγορεύεται η στροφή προς τα δεξιά από την Κωστάκη Παντελίδη προς την οδό Βασιλείου Βουλγαροκτόνου.
 
Στη συμβολή των οδών Ρηγαίνης και Βασιλείου Βουλγαροκτόνου θα απαγορεύεται η στροφή αριστερά με κατεύθυνση την Πλατεία Σολωμού ενώ η πορεία των υπόλοιπων οχημάτων θα γίνεται κανονικά.
 
Από τη Λεωφόρο Ομήρου δεν θα επιτρέπεται η διακίνηση οχημάτων προς την Πλατεία Σολωμού.
 
Τα οχήματα με πορεία από την Πύλη Πάφου προς Πλατεία Σολωμού θα μπορούν να εισέλθουν στην Παλιά Πόλη από την οδό Αρσινόης (Κινηματοθέατρο Παλλάς) αφού δεν θα επιτρέπεται η διακίνηση από την Πλατεία Ηπείρου προς την οδό Βασιλείου Βουλγαροκτόνου.
 
Το Σάββατο 2 Αυγούστου 2014 από τις 10:00μμ μέχρι την Κυριακή 3 Αυγούστου  2014 6:00μ.μ θα εκτελούνται εργασίες σε τμήμα της Πλατείας Ηπείρου και συγκεκριμένα μπροστά στην είσοδο του Δημόσιου Χώρου Στάθμευσης «Τρίπολις».
 
Γίνονται οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
 
Όλα τα οχήματα που διακινούνται από την Πύλη Πάφου προς την Πλατεία Σολωμού θα διοχετεύονται υποχρεωτικά στην οδό Αρσινόης (Κινηματοθέατρο Παλλάς) αφού η οδός Ρηγαίνης από τη συμβολή της με την οδό Αρσινόης θα είναι κλειστή για την κυκλοφορία.
 
Ο Δημόσιος Χώρος Στάθμευσης «Τρίπολις» καθώς και ο Σταθμός των Λεωφορείων εντός αυτού, δεν θα λειτουργούν. Όλες οι γραμμές των λεωφορείων θα λειτουργούν κάτω από τον κεντρικό σταθμό στην Πλατεία Σολωμού.
 
Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τα σήματα της τροχαίας. 
 
Ο Δήμος απολογείται για την τυχόν ταλαιπωρία και προσβλέπει στη συνεργασία του κοινού για γρηγορότερη και καλύτερη εκτέλεση των εργασιών προς όφελος της περιοχής και της Λευκωσίας γενικότερα.