Ένταξη Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) στην τοπική κοινωνία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Ένταξη Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) στην τοπική κοινωνία
Τρι, 16 Δεκ. 2014 13:30
H χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται στις €280.000
 
Υπογράφηκε σήμερα 16 Δεκεμβρίου 2014 από την Αντιδήμαρχο Λευκωσίας κυρία Ελένη Λουκαΐδου, στα γραφεία του Κλάδου Ταμείων Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εσωτερικών η συμφωνία επιδότησης για τη Δράση Β1 «Προγράμματα ένταξης από τοπικές αρχές» η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης ΥΤΧ και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Λευκωσίας ανέλαβε να ηγηθεί της Δράσης «Προγράμματα Ένταξης ΥΤΧ από Τοπικές Αρχές» η οποία φέτος πραγματοποιείται σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της ευρύτερης Λευκωσίας. Την κοινοπραξία αποτελούν οι Δήμοι Στροβόλου, Αγίου Δομετίου, Λακατάμιας, Έγκωμης, Λατσιών, Αγλαντζιάς, Γερίου, Τσερίου και Ιδαλίου, τα Πολυδύναμα Κέντρα Λευκωσίας και Στροβόλου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας και οι εταιρείες NVK Advent ltd και Opinion and Action Services ltd.

Τα «Προγράμματα ένταξης από Τοπικές Αρχές» αποτελούν «παράδοση» των έργων που υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Λευκωσίας τα 3 τελευταία χρόνια καθώς έρχεται να ενισχύσει και συνεχίσει προγράμματα κοινωνικής στήριξης ΥΤΧ που σχεδιάστηκαν και χρηματοδοτήθηκαν διαδοχικά από το Ετήσιο Πρόγραμμα 2010 2011 και 2012.

Η κοινοπραξία ανέλαβε να πραγματοποιήσει πολυεπίπεδες ενέργειες κοινωνικής στήριξης, ενημέρωσης, και εκπαίδευσης ΥΤΧ, πολιτιστικές δραστηριότητες καθώς και ενέργειες δικτύωσης και συγχρωτισμού ΥΤΧ με την τοπική κοινωνία.
Στόχος της Δράσης αποτελεί η διευκόλυνση της διαδικασίας ένταξης των υπηκόων τρίτων χωρών στην κυπριακή κοινωνία και η καλλιέργεια αποδοχής της διαφορετικότητας και πολυπολιτισμικότητας.
H χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται στις €280.000.