Επίσκεψη εκπροσώπων του «Open Society Foundation» και «Solidarity Now» στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Επίσκεψη εκπροσώπων του «Open Society Foundation» και «Solidarity Now» στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρ
Τετ, 27 Ιαν. 2016 12:00
Ο Δημοτικός Γραμματέας και Γραμματέας του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας κ. Μαρίνος Μουσιούττας, η πρόεδρος της Επιτροπής Πρόνοιας και Αντιπρόεδρος του Πολυδύναμου κα. Μέλια Αβραάμ καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, υποδέχτηκαν στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2016 αντιπροσωπεία των «Open Society Foundations», «Solidarity Now» καθώς και της εταιρείας First Elements.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, με στόχο την ενημέρωση για το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Solidarity Now» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και τις ΜΚΟ PRAKSIS, ΑΡΣΙΣ, Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού και Μαζί για το παιδί με την οικονομική υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Απώτερος στόχος την ανταλλαγή απόψεων είναι η εφαρμογή αντίστοιχου προγράμματος στη Λευκωσία.

Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία ενός «ανοικτού χώρου» που ενισχύει τη συμμετοχή και την αλληλεπίδραση διαφόρων ομάδων και τη συλλογικότητα της κοινωνίας των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα σκοπεύει να καλύψει την έλλειψη πρόσβασης των πιο ευάλωτων πληθυσμών της πόλης σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών.

Η συστέγαση και συνεργασία διάφορων κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων στην Αθήνα έχει επιφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ενώ σε διάστημα ενάμιση έτους έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 40.000 επωφελούμενοι.  

Η επίσκεψη στέφθηκε με επιτυχία, αφού η αντιπροσωπεία έκρινε πολύ θετικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας του Πολυδύναμου και εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εφαρμογή αντίστοιχου προγράμματος στη Λευκωσία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αριθμό ΜΚΟ, που είτε συνεργάζονται είτε στηρίζονται από τον Δήμο Λευκωσίας είτε δραστηριοποιούνται σε τομείς αναγκών που το πρόγραμμα πρόκειται να καλύψει. 

Στις σημερινές συνθήκες παγκόσμιας ύφεσης η αυξημένη κοινωνική προστασία και η αλληλεγγύη, αποτελεί περισσότερο από ποτέ πρόκληση για εγρήγορση και συντονισμένη παρέμβαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω της παροχής περισσοτέρων και ποιοτικότερων υπηρεσιών, με τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών και κυρίως των πιο ευάλωτων.

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας