Ετήσιο Πρόγραμμα Καθαριότητας 2016 - Όλοι μαζί για μια καθαρή πόλη!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Ετήσιο Πρόγραμμα Καθαριότητας 2016 - Όλοι μαζί για μια καθαρή πόλη!
Τετ, 27 Ιαν. 2016 12:25
Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί τους δημότες ότι έχει ετοιμαστεί και αποσταλεί το φετινό πρόγραμμα καθαριότητας της πόλης με χρήσιμες πληροφορίες. Προτεραιότητα του Δήμου παραμένει η καθαριότητα της πόλης, η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Στο πρόγραμμα έχουν οριστεί τρεις συγκεκριμένες χρονικές περίοδοι για τη δωρεάν περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων και κλαδευμάτων.

Για την ετοιμασία του προγράμματος έχουν ληφθεί υπόψη τόσο οι ανάγκες των δημοτών σε ότι αφορά την ολοκλήρωση των εκστρατειών πριν από τις μεγάλες εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα, όσο και οι ιδιαιτερότητες της κάθε ενορίας. Καθιερώθηκαν μικρότερες περιοχές, ώστε να μην αφήνονται για αρκετές μέρες εκτεθειμένα τα προς συλλογή αντικείμενα, να ολοκληρώνονται οι εκστρατείες σύντομα, αποτελεσματικά και να βελτιωθούν όλα τα επίπεδα καθαριότητας της πόλης.

Στο ενημερωτικό φυλλάδιο υπάρχουν πληροφορίες για τις χρονικές περιόδους δωρεάν συλλογής ογκωδών αντικειμένων και κλαδευμάτων, χάρτης με τις περιοχές καθαρισμού, αναλυτικό πρόγραμμα ημερών πρόσθετης συλλογής κλαδευμάτων κάθε μήνα και εισηγήσεις για απλές κινήσεις βελτίωσης της εικόνας της πόλης μας. Σημαντικές πληροφορίες για τη λειτουργία του «πράσινου σημείου», καθώς και χρήσιμα τηλέφωνα του Δήμου μας.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος Λευκωσίας θα πραγματοποιήσει και φέτος την πρόσθετη περισυλλογή κλαδευμάτων και πράσινων αποβλήτων (γρασίδι, φύλλα, μικρά κλαδεύματα) μία φορά κάθε μήνα, με στόχο την προώθησή τους για κομποστοποίηση.

Το «πράσινο σημείο» βρίσκεται στην οδό Γιάννη Κορομία αρ. 2 στο Καϊμακλί, και οι δημότες μπορούν να μεταφέρουν κλαδεύματα, ογκώδη αντικείμενα, παλιό οικιακό εξοπλισμό, ηλεκτρικές και  ηλεκτρονικές συσκευές, έπιπλα, ρουχισμό, παλαιά μέταλλα και ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, PMD, γυάλινες συσκευασίες). Το ωράριο λειτουργίας του χώρου είναι  Δευτέρα - Παρασκευή από τις 7:00π.μ. μέχρι τις 5:00μ.μ. και το Σάββατο από τις 7:00π.μ. μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Για να πετύχουμε τους ψηλούς στόχους καθαριότητας που θέλουμε όλοι μας απαιτείται να δημιουργήσουμε μια μεγάλη συμμαχία. Η συμμόρφωση με τα προγράμματα καθαριότητας και η υιοθέτηση καθημερινών θετικών κινήσεων και συμπεριφορών, οι οποίες θα οδηγήσουν στην καταστολή των αρνητικών φαινομένων που επηρεάζουν την καθαριότητα και περιβαλλοντική υγιεινή στη Λευκωσία.

Παρακαλούμε τους δημότες όπως κρατήσουν το φυλλάδιο για όλη τη χρονιά γιατί περιέχει χρήσιμες πληροφορίες. Το φυλλάδιο βρίσκονται επίσης αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου www.nicosia.org.cy  

Για οποιοσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη στο τηλέφωνο 22797007 και την Υπηρεσία Καθαριότητας στα τηλέφωνα 22797620/ 621/ 617.