Σεμινάρια προσανατολισμού για ΥΤΧ από το Πολυδύναμο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Σεμινάρια προσανατολισμού για ΥΤΧ από το Πολυδύναμο Λευκωσίας
Παρ, 15 Ιουλ. 2016 09:55
Το Κέντρο Πληροφόρησης και Υποστήριξης Μεταναστών (ΚεΠλΥΜ),  του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας διοργανώνει Σεμινάρια Προσανατολισμού για Υπηκόους Τρίτων Χωρών

Στο πλαίσιο των ενεργειών στήριξης και κοινωνικής ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών του έργου «Προγράμματα ένταξης από Τοπικές Αρχές», το Κέντρο Πληροφόρησης και Υποστήριξης Μεταναστών (ΚεΠλΥΜ), που λειτουργεί με επιτυχία από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο προσανατολισμού την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, μεταξύ των ωρών 10:00 και 13:00 στο χώρο που στεγάζεται το ΚεΠλΥΜ, στην «Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας», που βρίσκεται στην Αγίου Ανδρέου 7, 1040 Λευκωσία. Οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 22797868. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα μεταφέρονται από το Γραφείο Πληροφόρησης, που βρίσκεται στην Πλατεία Σολωμού, με λεωφορείο στον χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου. 

Κατά τα την διάρκεια του σεμιναρίου οι μετανάστες που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν γνώσεις σχετικά με την επικοινωνία, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τη κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα, την ιστορία και την παράδοση, τις υπηρεσίες υγείας, δημόσιας διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο. Ο Δήμος Λευκωσίας, ως Τελικός Δικαιούχος του έργου, συμβάλει στην προβολή του σεμιναρίου μέσω των δικών του καναλιών επικοινωνίας με το κοινό.

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στηρίζει διαχρονικά τους μετανάστες μέσα από ποικίλες δράσεις. Μέσω του ΚεΠλΥΜ και του Γραφείου Πληροφόρησης του (πλησίον της Πλατείας Σολωμού) υλοποιούνται δράσεις ένταξης μεταναστών στην τοπική κοινωνία προσφέροντας υπηρεσίες ατομικής ψυχοκοινωνικής στήριξης, προώθησης της πολιτιστικής έκφρασης, ενημέρωσης και δικτύωσης με σκοπό την διευκόλυνση της ένταξης τους στην τοπική κοινωνία.

Το πρόγραμμα «Νέοι Δρόμοι Ένταξης» υλοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές». Στην τρέχουσα φάση το πρόγραμμα υλοποιούν ο Δήμος Λευκωσίας, ως Τελικός Δικαιούχος, με εταίρους τους Δήμους Αγίου Δομετίου, Λακατάμιας, Έγκωμης, καθώς και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν επίσης και οι εταιρίες Συμβούλων «NVK Advent Consulting Ltd» και «Losadeal Ltd».

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας