Φεστιβάλ Λευκωσίας: Συναυλία Δημήτρη Φανή στην Πλατεία Παλουριώτισσας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Φεστιβάλ Λευκωσίας: Συναυλία Δημήτρη Φανή στην Πλατεία Παλουριώτισσας
Τρι, 02 Αυγ. 2016 10:00
Το Φεστιβάλ Λευκωσίας συνεχίζεται με ένα αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο «Ειν’ αρρώστια τα τραγούδια», από τον καταξιωμένο ο Κύπριο τραγουδιστή Δημήτρη Φανή την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 στις 8:30 μμ. στην Πλατεία Παλουριώτισσας.
 
Ο Σταύρος Ξαρχάκος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Από τις αρχές τις δεκαετίας του 1960 μέχρι και σήμερα έχει γράψει τραγούδια σε περισσότερες από 40 δισκογραφικές δουλειές, συνέθεσε μουσική για 21 ταινίες και 15 τηλεοπτικές παραγωγές. Μουσική επίσης έγραψε για αρχαία τραγωδία αλλά και διεθνή μπαλέτα.
 
Από όλη αυτή τη σπουδαία διαδρομή, ξεχωριστή θέση έχουν τα μεγάλα τραγούδια που προέκυψαν από τις συνεργασίες του με τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, στιχουργούς και τραγουδιστές. Αυτά τα τραγούδια θα ακουστούν στο αφιέρωμα που ετοίμασε ο Κύπριος τραγουδιστής Δημήτρης Φανής.
 
Με μια δεκαμελή λαϊκή ορχήστρα και την συμμετοχή της τραγουδίστριας Χριστιάνας Παύλου, ο Δημήτρης Φανής και οι συνεργάτες του θα σκιαγραφήσουν το πορτραίτο του κορυφαίου συνθέτη με τραγούδια που άφησαν εποχή και κέρδισαν μια θέση στις καρδιές του κόσμου. Στο μουσικό αφιέρωμα με γενικό τίτλο «Ειν’ αρρώστια τα τραγούδια» θα ακουστούν τραγούδια από τον αξέχαστο ελληνικό κινηματογράφο αλλά και τις μνημειώδεις δισκογραφικές δουλειές του Σταύρου Ξαρχάκου, που έμειναν χαραγμένα στη μνήμη μας από τις αξεπέραστες ερμηνείες τραγουδιστών όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η Βίκυ Μοσχολιού, Νίκος Ξυλούρης, ο Σταμάτης Κόκοτας, ο Νίκος Δημητράτος κ.α.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Πληροφορίες: www.nicosia.org.cy και ακολουθείστε μας στο facebook https://www.facebook.com/NicosiaMunicipality.
 
Χορηγός: Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού
 
Από τον Δήμο Λευκωσίας