Ο Δήμος Λευκωσίας συμμετέχει στο έργο HUB IN

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2020 / Ο Δήμος Λευκωσίας συμμετέχει στο έργο HUB IN
Παρ, 02 Οκτ. 2020 11:05
Ο Δήμος Λευκωσίας και το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου, συμμετέχουν ως εταίροι στο έργο HUB - IN (Hubs of Innovation and Entrepreneurship for the Transformation of Historic Urban Areas) το οποίο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020».

Το έργο, που θα διαρκέσει 4 χρόνια, έχει στόχο την προώθηση της αστικής ανάπλασης και αναζωογόνησης των αστικών ιστορικών κέντρων διατηρώντας την μοναδικότητα των πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών τους, με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα να δρουν ως καταλύτες.

Το HUB - IN εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 με τη λειτουργία διαδικτυακού εργαστηρίου στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, ερευνητικά κέντρα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τοπικές αρχές καθώς και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται σε θέματα αστικής ανάπλασης με επίκεντρο τα ιστορικά κέντρα.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για διαδικασίες ανάπλασης και αναβίωσης ιστορικών κέντρων, να γνωρίσουν την ομάδα του έργου HUB-IN, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσα από τις παρουσιάσεις αξιόλογων εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  και να εμπνευστούν από τους ομιλητές και καλεσμένους. Συμμετείχαν επίσης διαδραστικά σε δραστηριότητες με σκοπό τη δικτύωση και την ανταλλαγή ιδεών γύρω από τις θεματικές του έργου.