Ποδηλατική εκδήλωση της ΕΤΑΠ «Ride the Capital»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Ποδηλατική εκδήλωση της ΕΤΑΠ «Ride the Capital»
Τετ, 23 Δεκ. 2015 11:15
Σε γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες, 20 Δεκεμβρίου, από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Περιφέρειας Λευκωσίας, φιλανθρωπική ποδηλατική διαδρομή που ξεκίνησε στις 7:30 το πρωί από την Πύλη Αμμοχώστου και κατέληξε στις 1 το μεσημέρι στην Πλατεία Φανερωμένης, περνώντας μέσα από τα γραφικά χωριά της επαρχίας Λευκωσίας.

Πεπειραμένοι ποδηλάτες πραγματοποίησαν μια δύσκολη, αλλά όμορφη διαδρομή 100 περίπου χιλιομέτρων αποδεικνύοντας πως η Λευκωσία είναι ποδηλατική πρωτεύουσα! Οι ποδηλάτες πέρασαν από τα χωριά Καμπιά, Καπέδες, έφτασαν στο Μοναστήρι του Μαχαιρά, ανέβηκαν στον Λαζανιά και μετά επέστρεψαν στη Λευκωσία μέσα από τα χωριά Γούρρι και Φικάρδου. Στο τέλος της διαδρομής, τους περίμενε στο Ανοικτό Θέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου στην Φανερωμένη, ένα εορταστικό πάρτυ με φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική από το συγκρότημα Vanilla Soul.

Τους ποδηλάτες συνόδευσε και ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, δηλώνοντας με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι η Λευκωσία είναι μια πόλη φιλική και ασφαλής για ποδηλάτες. Επίσης λόγω του καλού κλίματος της αλλά και της μορφολογίας του εδάφους της, η Λευκωσία αποτελεί ιδανικό προορισμό τόσο για ερασιτέχνες όσο και για επαγγελματίες ποδηλάτες.

Στόχος της ΕΤΑΠ Λευκωσίας, όπως τόνισε και η Πρόεδρος της κα Έλενα Τάνου, είναι αυτή η εκδήλωση να αποτελέσει την απαρχή μιας σειράς ποδηλατικών διαδρομών διαφόρων βαθμών δυσκολίας, ώστε μέσα από αυτές ντόπιοι αλλά και ξένοι να εξερευνήσουν και να απολαύσουν τον πολιτιστικό πλούτο της πρωτεύουσας και τα γραφικά, παραδοσιακά χωριά της επαρχίας Λευκωσίας.

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης δόθηκαν στον Αντιρευματικό Σύνδεσμο Κύπρου.