Nicosia Startup Europe Week Event

Τρι, 02 Φεβ. 2016 12:40
Όραμα για να κάνουμε τη Λευκωσία ένα ζωντανό διεθνές κέντρο επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και τεχνολογίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «The Startup Europe Week (SEW) – Nicosia Event», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «SEW» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016 στην Πύλη Αμμοχώστου. Η εκδήλωση αποτέλεσε μέρος σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερες από 200 πόλεις και 40 χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν οι Δήμος Λευκωσίας (ΓΕΥ), KPMG Limited, Global Shapers Nicosia Hub / FoodClub, GrantXpert Consulting Ltd, Startup Cyprus / Diyful, Κέντρο Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Κύπρου και Center for Business Excellence. Η εκδήλωση έφερε κοντά ένα ευρύ φάσμα συμμετεχόντων από δημόσιους φορείς και αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, επενδυτές, νεοφυείς επιχειρήσεις και ΜΚΟ, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε 15 νεοφυείς επιχειρήσεις να προβάλουν τις ιδέες και δραστηριότητές τους.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και εκ μέρους των συνδιοργανωτών ο Παγκράτιος Βανέζης, Επικεφαλής του KPMG Startups Hub. Κύριοι ομιλητές ήταν οι Σταυριάνα Κοφτερός, Διευθύντρια του Founder Institute Cyprus Chapter, Ειρήνη Πική, Επικεφαλής της Μονάδας Έξυπνης Ρύθμισης της Μονάδας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Φάνος Πιτυρής και Παναγιώτης Λάζου, Εμπειρογνώμονες σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, Πρόεδρος του International Association for the Promotion of Women in Europe (AIPFE) Κύπρου.

Η πρωτοβουλία «SEW» αποσκοπεί στη δραστηριοποίηση των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για στήριξη της επιχειρηματικότητας και στην αλληλεπίδραση τοπικών αρχών, επενδυτών και νεοφυών επιχειρήσεων, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ισχυρότερων τοπικών οικοσυστημάτων.

Ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης στην ομιλία του ανέφερε ότι «είμαστε ανοικτοί σε νέες ιδέες και επιχειρήσεις και υποστηρίζουμε την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα σε όλες τις δραστηριότητες μας, εμπλέκοντας πολίτες, επενδυτές και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Αυτό θα αναζωογονήσει την οικονομία και θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες θέσεις εργασίας στο μέλλον.

Το όραμά μας είναι να κάνουμε τη Λευκωσία ένα ζωντανό διεθνές κέντρο για την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την τεχνολογία. Η πρόκλησή μας τώρα είναι πώς θα υλοποιήσουμε το όραμά μας με χειροπιαστά αποτελέσματα, εμπλέκοντας όλους τους ενδιαφερόμενους.» 

Ο Δήμαρχος κάλεσε επίσης τις νεοφυής επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με το Δήμο με ιδέες και εισηγήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων της πόλης και στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται.