Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ / Πολιτιστικά Κέντρα / Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών
Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών δραστηριοποιείται με πολιτιστικά θέματα στην πόλη της Λευκωσίας. Aποτελείται από  ανθρώπους που δρουν στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού και σκοπό έχει, με εκδηλώσεις και παρουσιάσεις που διοργανώνει, να προσφέρει ευκαιρίες δημιουργίας στους πολίτες της Λευκωσίας και στα μέλη του, κυρίως μέσω του λόγου, της μουσικής και του χoρού. Είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και εξασφαλίζει πόρους από τις συνδρομές των μελών του και από προσφορές προσώπων ή οργανισμών που εμπιστεύονται τη δράση του. Από το 1999 που ιδρύθηκε έως σήμερα έχει αναπτύξει πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα κι έχει καταφέρει να εδραιωθεί στη συνείδηση των πολιτών της Λευκωσίας ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της πόλης.

Στεγάζεται στο Αρχοντικό Ιεροδιακόνου, όπου λειτουργούν δανειστική βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο, μαθήματα παραδοσιακής μουσικής και οργάνων, θεατρικό παιχνίδι, Ευρωπαϊκά Προγράμματα κ.ά. Διαθέτει επίσης χώρους για εκπαιδευτικά και επαγγελματικά σεμινάρια, εκθέσεις έργων τέχνης, προβολές και μουσικές παρουσιάσεις-εκδηλώσεις. Λειτουργεί κυριώς σε συνεργασία με τοπικούς και διεθνείς εθελοντές. 

Ώρες λειτουργίας:
Σεπτέμβρη μέχρι Ιούλη
Τρίτη-Σάββατο 10:00-20:00


Τεχνικά Χαρακτηριστικά Χώρου
Το Αρχοντικό Ιεροδιακόνου διαθέτει:
  • Εκθεσιακό χώρο (5 x 10 μ.), εξοπλισμένο με υποδομές για έκθεση έργων τέχνης.
  • Χώρο εκδηλώσεων Α (7 x 7 μ.), εξοπλισμένο με βιντεοπροβολέα.
  • Χώρο εκδηλώσεων Β (5 x 10 μ., στον 1ο όροφο), εξοπλισμένο με βιντεοπροβολέα, όπου γίνονται σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις.
  • Εσωτερική αυλή (10 x 10 μ).
  • Κουζίνα / καφετέρια.
  • Bιβλιοθήκη (με υπηρεσία δανεισμού) και αναγνωστήριο.
  • Αίθουσα για τα μαθήματα/δραστηριότητες μουσικής και θεατρικού παιχνιδιού.
Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο. (WiFi)