Μουσείο Παραμυθιού

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ / Μουσεία / Μουσείο Παραμυθιού
Το Μουσείο του Παραμυθιού άνοιξε τις πύλες του στις 23 Φεβρουαρίου 2017 και προσκαλεί μικρούς μεγάλους στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

Η κόκκινη κλωστή της προφορικής παράδοσης ξετυλίγεται στο Μουσείο Παραμυθιού και τα παραμύθια, οι μύθοι και οι θρύλοι συναντούν τον γραπτό λόγο της παιδικής λογοτεχνίας και μας προσκαλούν σε ένα μαγικό ταξίδι στον πολιτισμό και την παράδοση.

Βασικοί στόχοι του Μουσείου είναι η διάσωση και διάδοση της πολιτισμικής κληρονομιάς που περιλαμβάνει παραμύθια, θρύλους, μύθους και παραδόσεις από την Κύπρο και την Ελλάδα, η ανάδειξη της οικουμενικότητας των παραμυθιών, η γνωριμία άλλων πολιτισμών μέσα από τα παραμύθια τους και η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας.

Ο νοηματικός άξονας του Μουσείου περιστρέφεται γύρω από τα κύρια χαρακτηριστικά των παραμυθιών (η αλλοίωση του χρόνου, η εναλλαγή κλίμακας, η οικουμενικότητά τους) και τα εκφράζει τρισδιάστατα, παίζοντας με αυτά τα στοιχεία και αναπτύσσοντας, πρωτότυπα και απρόσμενα, την ιδέα της «μαγικής βιβλιοθήκης».

Στο Μουσείο Παραμυθιού μικροί και μεγάλοι μπορούν να εξερευνήσουν το Παραμύθι μέσα από διαδραστικά εκθέματα, έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν σπάνια βιβλία και έργα τέχνης που είναι εμπνευσμένα από τα παραμύθια και να μελετήσουν το παραμύθι μέσα από τη συλλογή που φιλοξενεί το μελετητήριο.

Στο Μουσείο Παραμυθιού διοργανώνονται αφηγήσεις παραμυθιών , θεματικές εκθέσεις, αφιερώματα σε συγγραφείς και εικονογράφους και εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια που απευθύνονται στα παιδιά, στην οικογένεια, στα σχολεία και σε όσους αγαπούν τον κόσμο του παραμυθιού και της αφήγησης.

Το Μουσείου του Παραμυθιού αποτελεί προέκταση των εργασιών του Συστημικού Ινστιτούτου Κύπρου, ενός Κέντρου έρευνας, θεωρητικής εξέλιξης και συστημικών εφαρμογών και βρίσκεται στην Γρανικού 32, περιοχή Πύλης Πάφου, σε ένα όμορφο διατηρητέο κτίριο.

- Δέχεται καθημερινά επισκέψεις σχολείων τα πρωινά
- Διοργανώνει εκδηλώσεις, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για το κοινό τα οποία ανακοινώνονται στη σελίδα μας στο Facebook
- πραγματοποιεί διαδραστικές ξεναγήσεις κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο απόγευμα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά εργαστήρια και σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις του Μουσείου επικοινωνείτε με την κα Μπαλωμένου στο τηλέφωνο 22376522.