Μουσείο - Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών Πάφιος

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ / Μουσεία / Μουσείο - Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών Πάφιος
Το «Μουσείο - Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών Πάφιος» έχει ως στόχο του την προβολή και προώθηση του θεάτρου σκιών ως μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο Χρίστος Αχιλλέως Πάφιος δραστηριοποιείται στο χώρο παραστάσεων Καραγκιόζη κι εκθέσεων ζωγραφικής και φιγούρας, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση των προγόνων του.  Στο Μουσείο εκθέτονται φιγούρες, σκηνικά του ίδιου και οικογενειακά κειμήλια του αείμνηστου παππού του,  Χριστόδουλου Πάφιου (1904-1987) και του πατέρα του Αχιλλέα Πάφιου (1928-1987).  Επιπλέον, στον ίδιο χώρο βρίσκεται το Εργαστήριο κατασκευής φιγούρων. Το Μουσείο είναι ανοικτό στο κοινό για ξενάγηση και γνωριμία με τους ήρωες του Θεάτρου Σκιών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μπορείτε να ενημερωθείτε για το πως κατασκευάζονται οι φιγούρες και να μπείτε στο ρόλο του «Καραγκιοζοπαίχτη» ανεβαίνοντας στη σκηνή.
 
Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε ψηλά το Θέατρο Σκιών, τόσο σαν σημαντικό ελληνικό και κυπριακό παραδοσιακό θέαμα, όσο και σαν εξαιρετικό είδος τέχνης και τεχνικής.

Για επικοινωνία:
Χρίστος Α. Πάφιος 99640611
Πολιτιστική Λειτουργός 99659744
matestlab@hotmail.com
www.theatroskionpafios.com
 
Μουσείο-Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών Πάφιος
Περιοχή: Παλλουριώτισσα Λευκωσίας
Διεύθυνση: Ακταίωνος 12, Παλλουριώτισσα 1040
Τηλ. Επικοινωνίας: 99640611, 99659744
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή: 9:00 - 16:30
Σάββατο: 9:00 - 13:00
Κυριακή κλειστά
Περίοδος Λειτουργίας: Όλο το χρόνο
Κλειστό στις δημόσιες αργίες
  Γενική είσοδος/εισφορά: €2,00
 Ιστοσελίδα:: www.theatroskionpafios.com
  Οι ώρες λειτουργίας του Μουσείου, καθώς και η τιμή εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς πρότερη ειδοποίηση. Καλούνται οι επισκέπτες να τα επιβεβαιώνουν πριν την επίσκεψη τους.