Μουσείο Ιστορικής Μοτοσικλέτας

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ / Μουσεία / Μουσείο Ιστορικής Μοτοσικλέτας
Το μουσείο ιστορικής μοτοσικλέτας Κύπρου έχει ιδρυθεί απο τον Ανδρέα Νικολάου και είναι μια προσωπική προσπάθεια είκοσι χρόνων και  πάνω, με αποτέλεσμα  να έχει σήμερα εκατοπενήντα μοτοσικλέτες.

Η αγάπη του για την παλαιά μοτοσικλέτα  είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία αυτού του μουσείου.  Στο χώρο του μουσείου, υπάρχουν μοτοσικλέτες απο το 1914-1983, όπως AJS,MATCHLESS, NORTONS, BSA, MV AGUSTA, TRIUMPH, ARIEL, BMW, MOTO GUZZI, JAMES, ROYAL ENFIELD και πολλές άλλες.

Kάποια αξιόλογα κομμάτια που εκτίθενται στο μουσείο είναι τρεις (3) μηχανές της αστυνομίας οι οποίες συνόδευαν τον Αρχιεπίσκοπο  Μακάριο, η μηχανή του ήρωα της ΕΟΚΑ  Στυλιανού Λένα την οποία χρησιμοποιούσε για την μεταφορά όπλων και πυρομαχικών,  η μηχανή του πρώτου πρωταθλητή στην Κύπρο το 1970-1973 τουρκοκύπριου Ζεκί Ισα, στρατιωτικές μηχανές του 2ου παγκοσμίου πολέμου κ.α.

Ο επισκέπτης μέσα απο την περιήγηση του στο χώρο,  θα γνωρίσει την εξέλιξη της τεχνολογίας και την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου στον τομέα αυτό και απο το φωτογραφικό αρχείο που έχει γίνει , μπορεί να αναβιώσει τις παλαιές εποχές όπου ελληνοκύπριοι  και τουρκοκύπριοι ζούσαν μαζί ειρηνικά στο νησί με μοναδικό μέσο τη μοτοσικλέτα.

Στο μουσείο υπάρχει αίθουσα  προβολής και  φωτογραφίες απο τις  αρχές του αιώνα μέχρι σήμερα  καθώς  επίσης και κατάστημα δώρων και ανταλακτικών και μικρή καφετέρια.

Για οποιεσδήποτε  απορίες επικοινωνήστε στο τηλ.99543215

Tο Μουσείο βρίσκεται στην οδό Γρανικού, αρ. 44 μέσα στην Παλιά Λευκωσία.

Ωρες Λειτουργίας:
  • Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00 - 13.00, 15.00 - 18.00 (το καλοκαίρι μέχρι τις 20.00)
  • Σάββατο: 09.00 - 13.00
Tηλ. &  Φαξ.: + 357 22 680222