Δήμος Λευκωσίας - Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας

Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ / Αθλητικοί Χώροι / Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας
Το Δημοτικό Κολυμβητήριο αποτελεί μέρος του συμπλέγματος του Κολυμβητηρίου Λευκωσίας στο οποίο ανήκει επίσης και το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο, τη διαχείριση του οποίου ανέλαβε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού. Τα εγκαίνια του Δημοτικού Κολυμβητηρίου έγιναν στις 22.4.1989 και ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιουνίου του ιδίου έτους. Βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Ανδρέα στο χώρο μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων, του Ανώτατου Δικαστηρίου και του Υπουργείου Γεωργίας που για τους Λευκωσιάτες είναι γνωστός ως Γκόουλ.

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο αποτελεί μια μικρή όαση στο κέντρο της πόλης. Χαρακτηριστικό της ευρύτερης περιοχής που το περιβάλει είναι οι τεράστιοι ευκάλυπτοι και τα μαστιχόδεντρα. Στο εσωτερικό, η κύρια πισίνα και οι τρεις παιδικές σε συνδυασμό με το καταπράσινο γρασίδι, τις φοινικιές, τις καρυδιές και τις πολύχρωμες βουκαμβίλιες, συνθέτουν το απόλυτο περιβάλλον χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.
Με τη δύση του ηλίου, το Δημοτικό Κολυμβητήριο φοράει τη βραδινή του ενδυμασία και  διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία δεξιώσεις γάμων, δείπνα, βαφτίσεις, επαγγελματικά events, πάρτυ γενεθλίων και άλλες εκδηλώσεις σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών υπάρχει οργανωμένος χώρος στάθμευσης με πρόσβαση από τη Λεωφόρο Λουκή Ακρίτα. Στον εσωτερικό χώρο λειτουργεί καφετέρια που προσφέρει φαγητά και ποτά σε τιμές ελεγχόμενες από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Δίνοντας έμφαση στην εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των επισκεπτών, το Δημοτικό Κολυμβητήριο διαθέτει άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, υπηρεσία φύλαξης προσωπικών αντικειμένων και έμπειρους ναυαγοσώστες με εκπαίδευση πρώτων βοηθειών.

Ιδιαίτερη φροντίδα δίνεται στην καθαριότητα και την ποιότητα του νερού των Κολυμβητικών Δεξαμενών, το οποίο ελέγχεται συστηματικά τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα τόσο χημικά όσο και μικροβιολογικά από τις υγειονομικές υπηρεσίες του Δήμου Λευκωσίας. Η συντήρηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων των Κολυμβητικών Δεξαμενών ελέγχεται σε καθημερινή βάση από εγκεκριμένο χημικό μηχανικό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Δημοτικό Κολυμβητήριο στο τηλέφωνο 22797646 ή το Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης Δημότη στα τηλέφωνα 227970
05 Ιουν. 2011 (11:55)
Bazzoo

Περισσότερα
03 Ιουλ. 2014 (08:45)
Plato's Bar & Restaurant

Από τα παλαιοτέρα υποστατικά της Πρωτεύουσας, κοντά στην Αναγορέψου και...

Περισσότερα
16 Μαϊ. 2012 (12:01)
Χώρος Στάθμευσης Νταβίλα

Χωρητικότητα: 314

Περισσότερα
Arte Music Academy

Στόχος της Μουσικής Ακαδημίας ΑRTE, της πρώτης σχολής μουσικής...

Περισσότερα
25 Μαρ. 2014 (17:30)
Pinakothiki

Στην καρδιά της πρωτεύουσας, βρίσκεται πια ένα εντυπωσιακό μοντέρνο...

Περισσότερα
15 Σεπ. 2014 (08:00)
Κέντρο Εικαστικών Τεχνών & Έρευνας

Το Ίδρυμα Κώστα & Ρίτας Σεβέρη, ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός...

Περισσότερα
11 Ιουν. 2011 (12:35)
Πολιτιστικό Κέντρο Μύλοι

Το Πολιτιστικό Κέντρο Καϊμακλίου ΜΥΛΟΙ είναι ένας σύγχρονος πολυχώρος...

Περισσότερα
28 Μαρ. 2013 (11:14)
Οδός Στασικράτους

Η Λευκωσία προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για ψώνια και η οδός...

Περισσότερα