Θέατρο ΘΟΚ

Γίνεται επιτέλους πραγματικότητα για το θεατρόφιλο κοινό της Κύπρου η ανέγερση του νέου θεάτρου του ΘΟΚ. Ο θεατρικός αυτός χώρος φιλοδοξεί να γίνει ένας πνεύμονας για τη θεατρική δραστηριότητα της Κύπρου. Θα περιέχει εκτός από 2 σύγχρονους θεατρικούς χώρους (550 και 150 θέσεων), γραφεία, εκθεσιακό χώρο, φουαγιέ, βιβλιοπωλείο, εστιατόριο και καφετερία. Το κτίριο θα ανεγερθεί βάσει μοντέρνων προδιαγραφών και θα παρέχει όλες τις διευκολύνσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η απονομή βραβείων του Παγκύπριου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανέγερση Θεάτρου ΘΟΚ έγινε την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, 2002, στις 7.30 μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, στα Κεντρικά Γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ, κύριος Αλέξανδρος Κινάνης απένειμε τα βραβεία στην παρουσία της αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ κυρίας Μόνικας Κυθρεώτου και άλλων μελών και του Διευθυντή του ΘΟΚ κύριου Άντη Παρτζίλη.

Πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο Αρχιτέκτονα Χαρίλαο Κυθρεώτη εκ μέρους του Αρχιτεκτονικού Γραφείου Δ. Κυθρεώτης & Συνεργάτες.

Δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στους Αρχιτέκτονες Μάριο Οικονομίδη, Μαρία Ακκελίδου, Αλέξανδρο Λειβαδά και Δημήτρη Οικονομίδη. Τρίτο Βραβείο απονεμήθηκε στον Αρχιτέκτονα Ιωάννη Αγησιλάου εκ μέρους των Γεώργιου Καλαβά & Σολωμού Αργυρό Αρχιτεκτόνων. Έπαινοι απονεμήθηκαν στον Αρχιτέκτονα Θεοχάρη Δαυϊδ εκ μέρους της συνεργασίας Theo David Archhitects & Kal Engineering και στους Αρχιτέκτονες Άδωνι Κλεάνθους και Νίνα Ηλιασίδου εκ μέρους του Αρχιτεκτονικού Γραφείου Κλεάνθους και Ηλιασίδου.