Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και η Υπεραγορά «Αθηαινίτης» παρέδωσαν δωροεπιταγές σε

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2012 / Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και η Υπεραγορά «Αθηαινίτης» παρέδωσαν δωροεπιταγές σε
Δευ, 10 Δεκ. 2012 05:00
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και η Υπεραγορά «Αθηαινίτης» παρέδωσαν δωροεπιταγές σε άπορους μαθητές Δημοτικών σχολείων του Δήμου Λευκωσίας
                                        
Σε ειδική τελετή που έγινε στο Δημαρχείο Λευκωσίας την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο Διευθυντής της Υπεραγοράς «Αθηαινίτης» κ. Στράτος Χατζηχριστόφης παρέδωσαν στους εκπροσώπους των Δημοτικών Σχολείων της δημαρχούμενης περιοχής δωροεπιταγές για τους άπορους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων. Στην εκδήλωση παρέστησαν Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μέλη της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας και Δάσκαλοι των Δημοτικών Σχολείων της Λευκωσίας.

Ο Δήμος Λευκωσίας στέκεται για ακόμα μια φορά αρωγός απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες του γι΄αυτό αποφασίστηκε, το ποσό που θα διατίθετο για την εκδήλωση υποδοχής του νέου χρόνου, μαζί με ισόποσο ποσό που προσφέρθηκε από την Υπεραγορά «Αθηαινίτης», συνολικά €16.000,  να διατεθούν σε άπορους μαθητές της Λευκωσίας για να καλυφθούν οι ανάγκες τους για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης στην ομιλία του ανάφερε μεταξύ άλλων ότι, «για το Δήμο Λευκωσίας, η ανταπόκριση στα προβλήματα των δημοτών αποτελεί προτεραιότητα ακόμη και κάτω από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που βιώνει. Δυστυχώς σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα, παρόλο που ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας διέρχονται δύσκολες μέρες, αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην και έχουν ανάγκη από στήριξη, εντούτοις δυστυχώς στενεύουν και τα δικά μας περιθώρια για οικονομική στήριξη, λόγω των περικοπών που επιβάλλονται στην τοπική αυτοδιοίκηση και έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των πόρων της.

Και είναι εδώ που η τοπική αυτοδιοίκηση και οι κοινωνικοί φορείς έχουν ανάγκη την ιδιωτική πρωτοβουλία και στήριξη, για να συνεχίσουν να εφαρμόζουν κοινωνική πολιτική και πρόνοια. Ακριβώς ένα τέτοιο παράδειγμα στήριξης παρέχεται από την Υπεραγορά «Αθηαινίτης», η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρότασή μας για συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή, ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε διπλάσιο αριθμό παιδιών και να δώσουμε την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερες οικογένειες του Δήμου μας να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για το χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και να χαρούν τις γιορτινές μέρες που έρχονται».
Η λήψη της απόφασης για στήριξη απόρων μαθητών και οικογενειών έγινε κατόπιν εισήγησης των ιδίων των μαθητών που συμμετείχαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιδιών, το οποίο πραγματοποιήθηκε πριν δύο εβδομάδες και είχε ως θέμα «Την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στην εφαρμογή των δικαιωμάτων των παιδιών».
Τέλος ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης ευχαρίστησε την Υπεραγορά «Αθηαινίτης» για την άμεση ανταπόκριση και τη συνεργασία.