Δημοτικό Συμβούλιο Παιδιών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2012 / Δημοτικό Συμβούλιο Παιδιών
Πεμ, 29 Νοε. 2012 01:00
Πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Παιδιών. Στη συνεδρία έλαβαν μέρος αντιπροσωπείες μαθητών από τα δημοτικά σχολεία που λειτουργούν εντός των δημοτικών ορίων της Λευκωσίας, υπό την προεδρία του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη και στην παρουσία Δημοτικών Συμβούλων, εκπαιδευτικών και γονέων.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Παιδιού και είχε ως θέμα την «Οικονομική Κρίση, τις επιπτώσεις της στην εφαρμογή των Δικαιωμάτων των παιδιών και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους για το θέμα και να υποβάλουν τις δικές τους εισηγήσεις για τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της οικονομικής κρίσης. Ακολούθησε υποβολή ερωτήσεων και έγινε συζήτηση για τα θέματα που αναφέρθηκαν.

Η συνεδρία έληξε με ομόφωνη απόφαση για ανάληψη και εφαρμογή πρωτοβουλιών εκ μέρους του Δήμου για στήριξη άπορων παιδιών, όπως η αύξηση και επέκταση του Ανοικτού Σχολείου με προσφορά μαθημάτων εκμάθησης της αγγλικής και ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και η οικονομική στήριξη μέσω δωροκουπονιών για προμήθεια προϊόντων από υπεραγορά για το χριστουγεννιάτικο / πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης και τα παιδιά ανανέωσαν τη συνάντησή τους για την επόμενη χρονιά.