Έναρξη εργασιών για την ανάπλαση τμήματος του παλαιού πυρήνα Καϊμακλίου, Φάση Γ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2012 / Έναρξη εργασιών για την ανάπλαση τμήματος του παλαιού πυρήνα Καϊμακλίου, Φάση Γ
Παρ, 19 Οκτ. 2012 04:00
Τα έργα ανάπλασης του παλαιού πυρήνα Καϊμακλίου, Φάση Γ’ με στόχο την αναζωογόνηση της περιοχής έχουν ήδη αρχίσει στις 24 Σεπτεμβρίου 2012. Στην περιοχή τα έργα περιλαμβάνουν την αποκατάσταση, τη συντήρηση των όψεων και των περιτειχισμάτων των οικοδομών, την κατασκευή νέου οδοστρώματος και πεζοδρομίων, την εγκατάσταση νέου οδικού φωτισμού και αστικού εξοπλισμού, καθώς και την υπογειοποίηση των δικτύων κοινής ωφελείας (ΑΗΚ, ΣΥΛ, ΣΑΛ, CYTA) και την αναβάθμιση του συστήματος ομβρίων υδάτων.

Εργασίες θα γίνουν στις οδούς Γρίβα Διγενή (μέρος), Ξάνθης, Βασιλέως Παύλου (μέρος), Οάσεως και Αρρεναγωγείου (μέρος).

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου προσκαλούν τους δημότες σε Δημόσια Παρουσίαση του έργου για την ανάπλαση τμήματος παραδοσιακού πυρήνα Καϊμακλίου, Φάση Γ’ την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στις 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μύλοι» στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 4 στο Καϊμακλί. Στην παρουσίαση αυτή θα δοθούν λεπτομέρειες για την υλοποίηση του έργου και ανακοινωθούν οι διευκολύνσεις στους κατοίκους κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α) και τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 με στόχο την αναζωογόνηση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών στο Δήμο Λευκωσίας.