Εγκαίνια Πεζόδρομου - Ποδηλατόδρομου στον Πεδιαίο Ποταμό

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2012 / Εγκαίνια Πεζόδρομου - Ποδηλατόδρομου στον Πεδιαίο Ποταμό
Παρ, 29 Ιουν. 2012 00:00
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια του Πεζόδρομου-Ποδηλατόδρομου, στον Πεδιαίο ποταμό την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012.

Στο καλωσόρισμά του ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης τόνισε ότι ο Πεζόδρομος - Ποδηλατόδρομος στον Πεδιαίο ποταμό, αποτελεί ένα πνεύμονα πρασίνου ο οποίος θεωρείται ανεκτίμητος οικολογικός θησαυρός για όλη την περιοχή της μείζονος Λευκωσίας. Προσφέρεται ειδικά για περίπατο, άθληση αλλά και ψυχαγωγία των δημοτών της πόλης μας μέσα στο πράσινο και προσδίδει ποιότητα ζωής, μια νότα ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης από τους εντατικούς ρυθμούς της αστικής ζωής για όλους τους κατοίκους της πρωτεύουσάς μας.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας αναφέρθηκε στην διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017 και τόνισε ότι το έργο υποδομής που εγκαινιάζεται σήμερα αποτελεί ένα από τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες που έχει η πρωτεύουσα και που ενισχύουν την προσπάθειά της για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Τα εγκαίνια τέλεσε η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου. Ο σχεδιασμός του έργου έγινε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και η χρηματοδότηση για την κατασκευή του έγινε κατά τα 2/3 από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων στο χώρο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο πλαίσιο της κινητοποίησης των πολιτών και των οργανωμένων συνόλων για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017, που διοργανώθηκε από το Δήμο Λευκωσίας σε συνεργασία με τους Δήμους Στροβόλου και Λακατάμιας, όπου απηύθυνε χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Στροβόλου Λάζαρος Σαββίδης.

Στο χώρο λειτούργησε έκθεση παλιού ποδηλάτου, έκθεση φωτογραφίας, δίνονταν συμβουλές από διατροφολόγους για την υγιεινή διατροφή σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και πραγματοποιήθηκε επίσης κυνήγι θησαυρού για ποδηλατιστές και πεζούς.

Xoρηγοί: Consulco Ltd, , Freeride Bikeshop, Polys Bikes, A/φοι Λανίτης