Δημοσιογραφική διάσκεψη για το πρόγραμμα: “Γίνε Εθελοντής Διασώστης, ένα ‘σπορ’ που σώζει ζωές”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2012 / Δημοσιογραφική διάσκεψη για το πρόγραμμα: “Γίνε Εθελοντής Διασώστης, ένα ‘σπορ’ που σώζει ζωές”
Πεμ, 28 Ιουν. 2012 00:00
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανακοίνωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας» την έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε θέματα πρώτων βοηθειών σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Κύπρου.

Στόχος των προγραμμάτων είναι η δωρεάν εκπαίδευση μέχρι και 2000 πολιτών σε θέματα πρώτων βοηθειών για να είναι σε θέση ανταποκριθούν άμεσα σε περιστατικά που χρήζουν πρώτης βοήθειας μέχρι και την άφιξη εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας.

Την 1η Ιουλίου 2012, σε τρείς ημέρες δηλαδή, η Κύπρος θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και κομβικό σημείο του Ευρωπαϊκού γίγνεσθαι και η Λευκωσία, για έξη ολόκληρους μήνες θα αποτελεί το προορισμό χιλιάδων επισκεπτών. Η γνώση και εκπαίδευση οργανωμένων συνόλων επαγγελματιών (όπως οδηγοί ταξί, λεωφορείων και εταιριών, ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε περίπτερα, συνδέσμους γονέων, δασκάλους και καθηγητές) αλλά και της κοινωνίας της Λευκωσίας κατά πρώτο λόγο μπορεί να επηρεάσει θετικά τις χιλιάδες μαθητών, τουριστών και πολιτών που διακινούνται καθημερινά στην πόλη μας ενώ αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το Ευρωπαϊκό πρόσωπο και προσανατολισμό της Πρωτεύουσας.

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πρωτεύουσας για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβούλιου της ΕΕ από την Κύπρο.

Στην επίσημη έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εκπαιδεύονται 100 υπάλληλοι και εργάτες του Δήμου Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης ο Δήμαρχος Λευκωσίας τίμησε την κυρία Ευγενία Ιωάννου για την αλτρουιστική της πράξη να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε θύμα τροχαίου δυστυχήματος που έγινε πρόσφατα στη Λεωφόρο Λεμεσού.