Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schultz είδε από κοντά την πράσινη γραμμή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2012 / Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schultz είδε από κοντά την πράσινη γραμμή
Παρ, 01 Ιουν. 2012 00:00
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης υποδέχθηκε και ξενάγησε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schultz και την αντιπροσωπεία του στην παλιά Λευκωσία, την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012.

Η περιήγηση με τα πόδια ξεκίνησε από την Πλατεία Δημαρχείας στο Παλιό Δημαρχείο, πέρασε από τους διάφορους δρόμους που εφάπτονται με την πράσινη γραμμή και ο Πρόεδρος είδε από κοντά τις αρνητικές της συνέπειες. Στη συνέχεια είδε τις περιοχές των έργων που συγχρηματοδοτούνται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα έργα που γίνονται για την ανέγερση του νέου Δημαρχείου και κατέληξε στο Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Λευκωσίας. Εκεί οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στο Κέντρο τραγούδησαν ελληνικά και κυπριακά τραγούδια αποσπώντας πολλά χαμόγελα και χειροκροτήματα.

Στο Πολυδύναμο Κέντρο προβλήθηκε επίσης στον Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία του ολιγόλεπτο φιλμάκι για τα έργα που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. για την Επαρχία Λευκωσίας.

Ο κ. Schultz δήλωσε εντυπωσιασμένος βλέποντας τις τεράστιες προόδους που γίνονται σε σημαντικά έργα της Παλιάς Λευκωσίας και επεσήμανε ότι η ανάπλαση των περιοχών της Λευκωσίας προβάλουν τον πολιτιστικό χαρακτήρα της πόλης.

Ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης προσφέροντας αναμνηστικό δώρο στον κ. Schultz, ότι λόγω της κατοχής και των προβλημάτων της Λευκωσίας ως η τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης, υπάρχει μείωση πληθυσμού αλλά και πολλά εγκαταλελειμμένα κτίρια. Στόχος του Δήμου είναι μέσα από την ανάπλαση της πόλης να διατηρήσει την παραδοσιακή μορφή της, να φέρει νέα ζωή και ώθηση σε νέες επενδύσεις. Στο τέλος ευχαρίστησε τον κ. Schultz για τη συνεχή οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες του Δήμου Λευκωσίας αναζωογονώντας τις περιοχές που έχουν ανάγκη.